Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π Μεσολογγίου - Δελτία Τύπου

Α) Δ.Ο.Υ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ??

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόσπαση και προσάρτηση της Δ.Ο.Υ Αστακού μαζί με αυτή του Θέρμου στη Δ.Ο.Υ Αγρινίου, με υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε 20 Σεπτεμβρίου.
Η συγκεκριμένη πράξη ως ατόφιο δείγμα παιδαριώδους και ασυγχώρητου ευτελισμού πολιτικής και δημοσιονομικής αντίληψης έρχεται να εξωραΐσει τον εξόφθαλμο τοπικισμό συμφερόντων της γείτονος πόλης. Στερούμενη κάθε στοιχείο κοινής λογικής και ορθολογικής συνέπειας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις, σε πρόσφατη συνάντησή μας, του Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Μακρυπίδη περί μη υποβάθμισης της Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου, αλλά το εναντίον με την αναβάθμισή της και σε συνδυασμό με τη συνύπαρξη της Δ.Ο.Υ Αγρινίου την ύπαρξη καλύτερης και ταχύτερης εξυπηρέτησης των κατοίκων του Νομού Αιτ/νίας.

Η Αιτωλοακαρνανία βιώνει μία ακόμη πανελλαδική πρωτοτυπία παράκαμψης και υποβάθμισης του νομού. Στοχευμένα, αν και διατίθεται στο Μεσολόγγι ιδιόκτητο κτίριο που περιορίζει στο ελάχιστο τη δημοσιονομική επιβάρυνση, προτιμάται να διατηρηθεί και δεύτερη Δ.Ο.Υ στο Αγρίνιο η οποία και πριμοδοτείται με την προσάρτηση των Δ.Ο.Υ Αστακού και Θέρμου!!!
Η πολιτική εμμονή της ενδυνάμωσης της πόλεως του Αγρινίου και της εξόδου της προς τη θάλασσα αποτελεί δείγμα έσχατου εκπεσμού και προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του μέσου Αιτωλοακαρνάνα. Οι κατά συρροή μεθοδεύσεις εις βάρος της πόλης του Μεσολογγίου και η αναιδής προσπάθεια αποδυνάμωσής της δεν μπορεί παρά να συνδέονται άμεσα με το πατρονάρισμα από τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας, οι οποίοι και είναι κατά ένα μεγάλο μέρος υπεύθυνοι για τα τεκταινόμενα και τη διαιώνιση τοπικιστικών αντιπαραθέσεων.
Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, όπως και η ανοχή μας σε πράξεις θρασύτατης αυθαιρεσίας. Αν δεν ανακληθεί άμεσα η παράλογη και άνευ προηγουμένου απόφαση, η οποία θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου 2011, δηλώνουμε ότι οργανωμένα ο Μεσολογγίτικος Λαός θα αποδώσει στους υπεύθυνους τις συνέπειες των πράξεών τους και αναμένουμε ανάλογες οργανωμένες αντιδράσεις από το Δήμο Μεσολογγίου προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση αυτή.

B) ΕΥΝΟΪΚΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΜΜΕ

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας γνωστοποίησε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των τεσσάρων Τραπεζών που, σε συνεργασία με το Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ, θα χορηγήσουν ευνοϊκά δάνεια, συνολικού ύψους 900 εκ. ευρώ, προς τις Μμε επιχειρήσεις, μέσω της δημιουργίας πέντε Ταμείων Δανειοδότησης.
Κάθε Ταμείο θα διαθέτει κοινό κεφάλαιο με διαθέσιμα της Τράπεζας και του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και θα παρέχει δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, για χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, στους ακόλουθους πέντε τομείς:
1. «Γενική Επιχειρηματικότητα», με ανάδοχο την Alpha Bank.
2. «Επιχειρηματικότητα Νέων», με ανάδοχο την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
3. «Εξωστρέφεια», με ανάδοχο την Eurobank EFG.
4. «Θεματικός Τουρισμός, Αφαλάτωση, Διαχείριση Απορριμμάτων, Πράσινες Υποδομές, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», με ανάδοχο την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
5. «Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Τρόφιμα, Ποτά», με ανάδοχο την Τράπεζα Πειραιώς.
Το επιτόκιο των δανείων, που θα είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου (μέχρι 10 έτη), θα κυμαίνεται από 3,67% έως 4,53%, αναλόγως της Δράσης που θα ενταχθεί το επενδυτικό σχέδιο.
Αρμόδιος φορέας για την εξέταση των επενδυτικών σχεδίων, την έγκριση των δανείων, το χειρισμό των πληρωμών, την παρακολούθηση της υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων και την υποβολή σχετικών εκθέσεων στο ΕΤΕΑΝ για την πορεία των δράσεων θα είναι η Τράπεζα.
Σημειώνεται, τέλος, ότι δικαιούχοι των δανείων είναι όλες οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ενταχθεί ή όχι σε προγράμματα κρατικών ενισχύσεων (Επενδυτικός, ΕΣΠΑ).

Γ) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΙΣ 19/10

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου αποφάσισε το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου συμμετέχοντας στις Πανελλήνιες κινητοποιήσεις που διοργανώνει η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, δηλώνοντας την αντίθεσή του στα άδικα οικονομικά μέτρα που πλήττουν κατάφορα τόσο τους εμπόρους όσο και τους καταναλωτές.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις και κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν στο διάστημα αυτό, με αποκορύφωμα το κλείσιμο των καταστημάτων στις 19 Οκτώβρη από όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας.
Οι καιροί απαιτούν μόνο οργανωμένες κινήσεις και συνεργασίες για αλλαγή πολιτικής, προτού η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση οδηγηθεί στον αφανισμό της.

Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου