Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου Nαυτικού Ομίλου Μεσολογγίου


Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου με την ευκαιρία των εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπάκτου για την επέτειο της «Ναυμαχίας των Εχινάδων»  αλλά κυρίως στα πλαίσια του προγράμματος «MARCO POLO» και μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου και του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, επισκέφτηκε το Μεσολόγγι αντιπροσωπία της περιφέρειας της Βενετίας. Η αντιπροσωπία ξεναγήθηκε στην πινακοθήκη Μεσολογγίου από την ιστορικό Ναυσικά Καπνίση . Ακολούθως η αντιπροσωπία γευμάτισε στην Τουρλίδα φιλοξενούμενη του Δήμου. Συγκινητική ήταν η επίσκεψη της αντιπροσωπίας στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Μεσολογγίου όπου επιδόθηκε η πρόταση του Ν.Ο.Μ που αφορά ως γνωστόν την καθιέρωση ενός ναυταθλητικού τριημέρου εις ανάμνηση της ιστορικής Ναυμαχίας των Εχινάδων (Lepanto). Η πρόταση έχει υιοθετηθεί από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη και υπό την αιγίδα του Δήμου θα έχουμε λίαν προσεχώς αποτελέσματα.
  Ακολούθως έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων  με τον εκπρόσωπο του Ναυτικού Ομίλου Μεσσίνας, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στο Ν.Ο.Μεσολογγίου για συμμετοχή στις Ναυταθλητικές εκδηλώσεις τους το καλοκαίρι του 2012.
Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Μ  Γιάννης Κανής απεδέχθη την πρόσκληση (θα ακολουθήσει και επίσημη πρόσκληση).
Το διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου θεωρεί την παρουσία του Ν.Ο.Μ στην Μεσσίνα ωφέλιμη για την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων του Ομίλου και γενικότερα του Δήμου μας. Υπόψιν ότι η Μεσσίνα είναι η αρχαία Ελληνική πόλη Ζάγκλη-Μεσσίνη εκ του ζάγκλο που σημαίνει δρεπάνι και πράγματι το φυσικό της λιμάνι είναι δρεπανοειδούς σχήματος.
Την ευθύνη της υποδοχής την είχε ο Δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Κασσαβέτης, επειδή ο Δήμαρχος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου