Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Λάβαμε και δημοσιεύουμε


Το Λιμενικό ταμείο και το Λιμεναρχείο τι λένε για αυτό?
Περνώντας σήμερα από το λιμάνι μας είδα κάτι πολύ όμορφο και μου ήρθε η ιδέα να γράψω  κάτι  μιας και μέσα στη κρίση θα μπορούσαμε τουλάχιστον να εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε το φυσικό πλούτο που διαθέτουμε και όχι να κάνουμε δημόσιες σχέσεις  Δήμαρχε όπως πολύ εύστοχα έγραψε ένα άλλο φιλικό blog (η ανάρτηση εδώ).
Το όμορφο που είδα ήταν  μερικά τουριστικά σκάφη  δεμένα στην μεριά του λιμανιού όπου αράζουν τα τούβλα να είναι δεμένα με τον κλασικό ναυτικό τρόπο. Τα τουριστικά σκάφη είναι κάποιας εταιρείας προφανώς μιας  και είχαν όλα τα ίδια διακριτικά (φαίνονται στη Φώτο). Το  όμορφο στην υπόθεση είναι ότι οι άνθρωποι δεν έδεσαν με το γνωστό πλάγιο  τρόπο που συνηθίζουν να δένουν όσοι έχουν άπλετο χώρο ή δε ξέρουν,  αλλά με την άγκυρα ριγμένη και μόνο τη πλώρη  δεμένη στον  ντόκο με σκοπό φυσικά να εξοικονομήσουν  χώρο όπως ακριβώς γίνεται σε όλα τα στενά  λιμάνια του κόσμου (τρόποι δεσίματος σκαφών από έναν μετρ του είδους), ακόμη φαίνεται ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν τα ποσά της ιδιωτικής μαρίνας μιας και έχουν δέσει μέσα  στο εμπορικό λιμάνι.  Η ουσία του πράγματος είναι ότι όλοι καλά κάνουν και δένουν όπως θέλουν αφού υπάρχει ανοργανωσιά και ασυδοσία εμείς όμως -αναρωτιέμαι - αν θα έπρεπε να ελέγχουμε τον τρόπο μιας και ο χώρος στο λιμάνι είναι περιορισμένος, άρα θα πετυχαίναμε  το αυτονόητο, να δένουν όσο το δυνατόν περισσότερα τουριστικά σκάφη στο λιμάνι σε προσιτή τιμή. Σίγουρα τον έλεγχο δε μπορεί να τον κάνουμε εμείς οι δημότες αλλά οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες που κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες για το καλό του Δήμου και να δείξουν ενδιαφέρον και όρεξη για σημαντικά θέματα. Εμείς θεωρώ ότι μπορούμε να πιέσουμε τα όσα χρήματα μπορεί να διαθέσει  ο Δήμος να τα διαθέσει για να ρίξει ρεμέντζα ας πούμε ή για να πέσουν πλωτές εξέδρες  ή να γίνει μια διαμόρφωση τέλος πάντων  με σκοπό στο δημοτικό λιμάνι να δένουν  φθηνά όλα τα σκάφη.
Άρα το ζητούμενο είναι το λιμάνι  να λειτουργήσει ως τουριστικό και να αποφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος στο Δήμο αλλά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ανάπτυξης σε αυτό και στη πόλη. Θα ήθελα  ενδεικτικά να θυμηθείτε την περιοχή στο λιμάνι της Πάτρας που δένουν τα  τουριστικά σκάφη που σε καμία περίπτωση δεν είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε εμείς. Φυσικά εγώ δε ζητώ  να γίνει κάτι υπερσύγχρονο μέσα στη οικονομική κρίση που διανύουμε αλλά να μπει μια  σειρά τουλάχιστον.  Πολύ εύστοχα θα αναρωτηθείτε  πως θα γίνει μια τέτοιου είδους ανάπτυξη όταν υπάρχει μαρίνα ιδιωτική ακριβώς απέναντι και αν είναι τόσο απλό όσο το λέω γιατί τόσο καιρό δεν έγινε κάτι; Μάλλον κάποιοι θα ενοχλούνται στο ενδεχόμενο δημιουργίας φθηνών και πολλών δημοτικών θέσεων στο λιμάνι ή κάποιοι μπορεί να επηρεάζονται με κάποιο τρόπο λέω εγώ ο καχύποπτος μεσολογγίτης……
Θα επανέλθω όμως μετά από έρευνα για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της μαρίνας Μεσολογγίου, για τα ενοίκια που πληρώνουν εκεί και για άλλα πολλά καθώς και για το ότι  είμαστε η μοναδική πόλη παραθαλάσσια χωρίς δημοτική γλίστρα!!!!
Πηγή messologhi press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου