Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Επείγον διάβημα από τον Γ. Βαρεμένο για Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Επείγον διάβημα στο Υπουργείο Υγείας για τον κίνδυνο άμεσης κατάρρευσης της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου, έκανε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, καθώς η Μονάδα αδυνατεί πλέον να καταρτίσει πρόγραμμα εφημεριών μετά τις 25 Ιουλίου. Ο βουλευτής θα επικοινωνήσει και πάλι με το Υπουργείο τις πρώτες μέρες της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να ενημερωθεί και να εκτιμήσει την αντίδρασή του.   
Το πρόβλημα ανέδειξαν πρόσφατα με δραματικό τρόπο οι διευθυντές Κλινικών και Τμημάτων της Νοσηλευτικής Μονάδας με κοινή ανοικτή επιστολή τους, όπου περιέγραφαν την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Μονάδα, προειδοποιούσαν για την επερχόμενη κατάρρευσή της και καλούσαν τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Για το ίδιο θέμα, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου συγκάλεσε χθες σύσκεψη φορέων, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει και να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.
Ο Γιώργος Βαρεμένος, μαζί με τη Μαρία Τριανταφύλλου, έχουν ήδη καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, όπου εκθέτουν τα οξύτατα προβλήματα που απειλούν την ίδια την υπόσταση της Νοσηλευτικής Μονάδας και τονίζουν ότι «ο στοιχειώδης ανθρώπινος πολιτισμός που καθορίζει τους όρους της ύπαρξής μας, επιβάλλει την άμεση αντίδραση του Υπουργείου Υγείας».
Παράλληλα, σε επαφές που είχε με αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας ο Γιώργος Βαρεμένος ενημερώθηκε για το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ, με αποτέλεσμα να μην θεωρούνται τα βιβλιάρια ασθενείας τους και να στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η συνεχής διεύρυνση του αριθμού των ανασφάλιστων πολιτών υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος, που αφορά πλέον μαζικά, εκτός από τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου