Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Παραχωρείται δωρεάν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το κτίριο «ΔΗΜΗΤΡΑ» στο Βοϊδολίβαδο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014
Δελτίο Τύπου

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραχωρούνται τελικά, μετά από μακρά διεκδίκηση, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» στην περιοχή του Σταδίου(Βοϊδολίβαδο) στο Αγρίνιο, προκειμένου να στεγαστούν.
Με απόφαση του Υπουργού Γ. Καρασμάνη, παραχωρείται δωρεάν το κτιριακό συγκρότημα στην Περιφέρεια, ένα κτίριο συνολικού εμβαδού 953,65 τ.μ. αποτελούμενο από ισόγειο και πρώτο όροφο, με αποκλειστική χρήση για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας στο Αγρίνιο.
Είχαν προηγηθεί επί μακρόν οι επαφές του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και με τον προηγούμενο υπουργό Α. Τσαυτάρη, με έγγραφα και συναντήσεις από τον Αύγουστο του 2012 και τον Μάρτιο του 2013.
Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά με τον Υπουργό κ. Καρασμάνη για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο πλέον καρποφόρησε με θετικά αποτελέσματα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Και αυτό γιατί πρόκειται για μια ιδιαιτέρως ικανοποιητική κατάληξη πολλών προσπαθειών και ανταλλαγής πλήθους εγγράφων, μεταξύ παραγόντων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ώστε να επιτευχθεί η παραχώρηση και να στεγαστούν υπηρεσίας της Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε μη μισθωμένο χώρο, κάτι που σημαίνει άμεση περιστολή δαπανών και δημοσιονομική προσαρμογή προς όφελος των πολιτών.
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, αλλά και του Υπουργείου, την κυρία Σταρακά, τους Διευθυντές, καθώς και τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Αντωνόπουλο για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του ώστε σήμερα επιτέλους να μας παραχωρείται το κτίριο» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας.
Η διάρκεια της παραχώρησης ορίστηκε σε 20 χρόνια με δυνατότητα παράτασης και αρχίζει από την ημερομηνία που εκδόθηκε η απόφαση δηλαδή στις 14/11/2014, ενώ θα υπάρξει πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής μεταξύ του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και εκπροσώπου της Π.Δ.Ε.
Ο μόνος όρος που υπάρχει είναι να διατίθεται ένα γραφείο στη χρήση του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και περιοδικά μια αίθουσα διδασκαλίας για την υλοποίηση των  προγραμμάτων γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου