Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του μνημειακού συμπλέγματος στην είσοδο της πόλης.

Στη νησίδα του ανατολικού κόμβου, που θα αποτελεί την κύρια είσοδο της Ιερής Πόλης για τους ερχόμενους από την Ιόνια Οδό, ολοκληρώθηκε η κατασκευή μνημειακού συμπλέγματος.
Η θέση αυτή, είναι  υψηλού συμβολισμού, αφού εκεί, στα ΑΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤΣΙΚΑ, έγινε η δεύτερη και εξίσου αιματηρή μάχη, στην πορεία των Εξοδιτών προς το Μοναστήρι του Αη Συμιού και προς την αθανασία, όπως γλαφυρά αφηγείται ο Νικόλαος Κασομούλης.
Η ιδέα της σύνθεσης ήταν του εικαστικού ζωγράφου - χαράκτη, Απόστολου Κούστα, ο οποίος χρησιμοποιώντας τα σύμβολα της πρώτης Ελληνικής σημαίας: το Σταυρό της πίστης, την άγκυρα της ναυτοσύνης και το κανόνι του αγώνα, σχεδίασε ένα ταφικού ύφους, μνημειακό σύμπλεγμα υψηλής αισθητικής αξίας, που δίνει στον επισκέπτη το πρώτο ερέθισμα για τη σπουδαία Ιστορία, τη Θυσία και τη μεγαλοσύνη της Ιερής Πόλης.
Η κατασκευή του μνημείου έγινε με τη συνδρομή φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών και ολοκληρώθηκε με άμεση, ανιδιοτελή συμμετοχή και δραστηριότητα της ομάδας ΕΡΑΤΩ, που σκοπό έχει να συνεισφέρει στην αισθητική και πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου