Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Διαγραφή οφειλών Δήμου προς μικροπρομηθευτές: Ανάλγητη, ανήθικη και αντικοινωνική απόφαση!

  Μεσολόγγι, 22 Ιανουαρίου 2015Στο πρόσφατο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο (21/1), η δημοτική πλειοψηφία με την ανοχή μέρους της αντιπολίτευσης (Αντωνίου, Μακρής) και την αποχώρηση της παράταξης του κ. Τέγα (δείγμα συμπεριφοράς σε κρίσιμες αποφάσεις), ψήφισε την διαγραφή οφειλών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου προς τρίτους από παλαιότερα οικονομικά έτη, λόγω παραγραφής (παρέλευση 5ετίας), συνεχίζοντας αντίστοιχη πρακτική του Πνευματικού Κέντρου (αριθ. απόφασης 67/2014). Συγκεκριμένα μιλάμε για ποσό 291.541,79 ευρώ με σύνολο παραστατικών τιμολογίων 536, εκ των οποίων, όπως δηλώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ποσό 53.000 ευρώ εκ 98 παραστατικών έχει ήδη πληρωθεί και ότι έπρεπε να γίνει λογιστική εκκαθάριση.
Σε μια εποχή κατά την οποία οι προμηθευτές του Δήμου στενάζουν κάτω από το βάρος οικονομικών προβλημάτων μιας βαθειάς οικονομικής κρίσης, ο Δήμος αντί να τους σταθεί αρωγός και αλληλέγγυος, τους δίνει ένα ακόμη κτύπημα παραβιάζοντας τις αρχές καλής πίστης και συμπεριφοράς μεταξύ των συναλλασσομένων. Ταυτόχρονα κουρελιάζει κάθε έννοια συναλλακτικών ηθών όπως αυτά κατοχυρώνονται και συνταγματικά. Είναι ξεκάθαρο και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι πιστωτές – μικροπρομηθευτές του Δήμου δεν ήταν ενημερωμένοι για την μονομερή αυτή ενέργεια, ούτε βέβαια είχαν λάβει αναλυτική γνώση της λίστας διαγραφών οι δημοτικοί σύμβουλοι λόγω της αστείας δικαιολογίας προσωπικών δεδομένων…
Αυτού του είδους η ηθική, οικονομική και κοινωνική εξόντωση των μικροπρομηθευτών του Δήμου – την στιγμή που ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε τη δυνατότητα πληρωμής και κωλυσιεργούσε συνειδητά αυτούς τους ανθρώπους – είναι απάνθρωπη, αντιδεοντολογική και ανήθικη.
Δεν μπορεί κάποιοι να επιβραβεύονται με διαταγές πληρωμής, να προσφεύγουν στα Δικαστήρια να πάρουν τα διπλά και ο Δήμος να μην παρίσταται, να εντάσσονται στα ληξιπρόθεσμα και να πληρώνονται και κάποιοι να εξοντώνονται με αυτόν τον τρόπο. Ο απόλυτος “θάνατος του εμποράκου”, ο οποίος, ακόμα και σήμερα, προμηθεύει και πιστώνει τον Δήμο! Με δυο λόγια και μπαταχτσήδες και νοικοκυραίοι με τα λεφτά των άλλων!
Οι όποιες δικαιολογίες ότι δεν μπορούσαμε να πράξουμε αλλιώς αγγίζουν τα όρια της αστειότητας.
Ο Συνδυασμός «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τη συγκεκριμένη απόφαση, ως κραυγαλέα περίπτωση ανάλγητης, ανήθικης και αντικοινωνικής πολιτικής του Δήμου προς τους μικρομεσαίους προμηθευτές και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο, με νεότερη απόφασή του, να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη και τους προμηθευτές του Δήμου να προασπίσουν τα νόμιμα συμφέροντά τους.      
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Π. Παπαδόπουλος
Δ. Κοκοτός

Υ.Γ. Αν έρθει αντίστοιχο θέμα για διαγραφή χρεών σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη για οφειλές σε ύδρευση, αποχέτευση, κοιμητήρια κ.λπ. τι θα πράξετε; Θα τα διαγράψετε; Αν ναι, γιατί δεν το έχετε κάνει μέχρι σήμερα, μιας και σας ενδιαφέρει η ισονομία και η ίση μεταχείριση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου