Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η εξέγερση που άργησε, θάρθει απ’ το μέλλον…Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος

Πάνε κάποια χρόνια, απ’ την εποχή που οι Ισπανοί διαδηλωτές μας λοιδορούσαν, λέγοντας δεικτικά , «Σσσ, ησυχία οι Έλληνες κοιμούνται (SSS silencio.... para no despertar a los griegos!!!!)»… Ύστερα από λίγο  άρχισε το κίνημα των πλατειών, Σύνταγμα και επαρχίες. Θυμάστε το 2011… Το κίνημα των πλατειών, απότοκο (κατά το μάλλον), της απότομης προσγείωσης  που Καστελόριζου… Θυμάστε το 1ο μνημόνιο του ΓΑΠ και το, σε άπταιστα Ελληνικά, « καλό κουράγιο του» του αλήστου μνήμης  Όλι Ρεν (Oli Ren).
Και κύλησε ο καιρός…
Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα χρόνο μετά, Ιούνιος 2012,  πήγε από το 5% στο 27% , χρησιμοποιώντας το σκαλοπατάκι του Μάη 2012 (17%), κεφαλαιοποιώντας, την αντιμνημονιακή αντίδραση της κοινωνίας και κυρίως το κίνημα των  πλατειών και τις αυτοκτονίες, που, όπως μετά αποδείχτηκε, με απίστευτη τυμβωρυχική δημαγωγία εκμεταλλεύτηκε ο φέρελπις τότε Αλέξης.
Και κύλησε ο καιρός…
Και  ρώταγε κόσμος πολύς, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεσηκώνει τον κόσμο; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ευνοεί την εξέγερση; Τότε κράχτες των τοκογλύφων ήταν οι Σαμαράς-Βενιζέλος και σε κάθε δεύτερη ανάσα τους, μιλούσαν για τα δύο άκρα, εννοώντας τη Χρυσή Αυγή(δεξιό άκρο) και το ΣΥΡΙΖΑ(αριστερό άκρο). Και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αποκρίνονταν με τη φράση, «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα».Εν τω μεταξύ(που λέει και κάποιο ασμάτιο) η κατάργηση του συντάγματος επικαιροποιήθηκε πανηγυρικά με το 2ο μνημόνιο. Αλήθεια ποιος θυμάται πως λέγεται η κατάργηση του συντάγματος; Θυμάται κανείς; Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούσε να μηρυκάζει , «θα του ταράξουμε στη νομιμότητα». Και με αυτή τη «νομιμότητα» ή τη νομιμότητα(όπως θέλετε), η Χρυσή Αυγή δολοφονούσε ανενόχλητη και η κοινωνία πανικόβλητη ωθούνταν πιο βαθιά στην υποταγή του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, που ανελέητα παρανομούσε σε βάρος της και σε βάρος της χώρας και έμπαινε  στη γενικευμένη εξαθλίωση ….
Και κύλησε ο καιρός…
Σπάνια πια, κάπου και που, άκουγες, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεσηκώνει τον κόσμο; Κι ύστερα η κοινωνία σύρθηκε να ζήσει το χρονικό της  προαναγγελμένης  προδοσίας  του 3ου αγριότατου και απάνθρωπου μνημονίου… Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (36,34% ήδη) φαίνεται έκανε τη δουλειά που της  είχαν αναθέσει οι ντόπιοι και οι διεθνείς τοκογλύφοι, με υπερβάλλοντα ζήλο(Ζαν Κλοντ Γιούνκερ). Εξαφάνισε τα ανθρωπιστικά στοιχεία από την πολιτική, ακύρωσε το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και εκτέλεσε τη δημοκρατία(είτε ΟΧΙ, είτε ΝΑΙ, λέμε ΝΑΙ). Που και που ακούς από κάποιους να αναθυμούνται  τον πάλαι ποτέ φέρελπι Αλέξη και να  λένε πικρά και ξέπνοα με φωνή μελλοθάνατου, «Θα μας ταράξουν στη νομιμότητα»…
Και σταμάτησε, λες, ο χρόνος κι ο καιρός, ότι κόλλησε η ρόδα του βαθειά στη λάσπη, όπως θάλεγε ο Σικελιανός. Κι όπως θάλεγε ο Σολωμός, Άκρα του τάφου σιωπή!
Η ΑΔΕΔΥ κι η ΓΕΣΕΕ προετοιμάζουν πανεργατική απεργία για τις 12 του Νοέμβρη. Άραγε θα συγκλονιστεί η Ελλάδα ή θα έχουμε μια ακόμα διεκπεραίωση;
Βέβαια κάποιοι λένε ότι οι εξεγέρσεις κι οι επαναστάσεις δεν σχεδιάζονται, δεν προετοιμάζονται, δεν προσδιορίζονται χρονικά! Όμως η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από συνδικαλιστικές διεκπεραιώσεις! Η δυστυχία πια είναι φωτιά ανεξέλεγκτη! Μια δυστυχία των Ελλήνων πολιτών, που γίνεται ταυτόχρονα διεθνής και παγκόσμια, που γίνεται κόλαση, μιας και το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε υγρό τάφων απελπισμένων προσφύγων!  Η κοινωνία πρέπει τώρα να σταθεί όρθια, ο Ελληνικός λαός να ζήσει και να δημιουργήσει!
Είναι αυταπόδεικτο ότι μετά το κίνημα των πλατειών του 2011, καμιά κινητοποίηση δεν ανησύχησε τους εφαρμοστές των μνημονιακών- τοκογλυφικών πολιτικών που καταστρέφουν τη χώρα! Όμως είναι καιρός η Ελλάδα να συγκλονιστεί! Γιατί η εξέγερση που άργησε, πρέπει νάρθει απ’ το μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου