Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

«Ξεπουλήθηκαν» οι Ελληνικές τράπεζες του Τ. Φραγκανστάση

ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;
                                 
«Ξεπουλήθηκαν» οι Ελληνικές τράπεζες

Την περασμένη εβδομάδα οι μετοχές των τραπεζών ξεπουλήθηκαν μόνο για λίγα σεντς .
Την περασμένη εβδομάδα ξένα κεφάλαια πήραν τον έλεγχο των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της χώρας – της Alpha Bank, της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς- μέσα από μία αύξηση κεφαλαίων ύψους 6,42 δισ. δολ. και μία περίπλοκη διαδικασία νομικών χειρισμών.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τραπεζικές μετοχές να πωληθούν για λίγα μόνο σεντς, εξαϋλώνοντας την κρατική συμμετοχή σε αυτές τις σημαντικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν περιουσία που ανέρχεται σε 358 δισ. δολάρια.
Επίσης η Ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε στους υποψήφιους επενδυτές να καθορίσουν οι ίδιοι τις τιμές των τιμών στις αυξήσεις κεφαλαίου.
Τον Απρίλιο του 2014 μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους, η αξία των Συστημικών Ελληνικών Τραπεζών ανερχόταν στα 31 δις και η αξία των μετοχών του δημοσίου στα 18,5 δις.
Το Νοέμβριο του 2015 η αξία των Τραπεζών είναι στα 11,5 δις (στο 1/3 Δηλαδή) και το Δημόσιο κατέχει κατά μέσο όρο στο Σύνολο μόνο το 21%
Με μόνο 5,5 δις οι Ξένοι επενδυτές αγόρασαν τις Ελληνικές Τράπεζες.
Μην ξεχνάτε ότι πριν από ένα χρόνο ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μάχονταν  εναντίον της ιδιωτικοποίησης των τραπεζών και σήμερα πέρασαν στην άλλη όχθη του ξεπουλήματός τους.
ΤΑΣΟΣ ΦΡΑΓΚΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου