Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος στηρίζει την υποψηφιότητα του Μεσολογγίου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης


Με έναν ιδιαίτερα πλούσιο μπουφέ, φτιαγμένο αποκλειστικά με προϊόντα της περιοχής του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, συμμετείχε ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου, με το νεοσυσταθέν Γραφείο του Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων, στην επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Μεσολογγίου για την ανάδειξή του ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021. Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα εκατοντάδες κόσμου, αλλά και προσωπικότητες όπως ο αδελφός της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη –που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε  το θεσμό της  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας– δοκίμασαν δεκάδες μεζεδάκια με άρωμα Μεσολογγίου. Ο υπεύθυνος του Τμήματος Γαστρονομίας του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου, chef Σπύρος Κιτσινέλης  μετέβη στην Αθήνα αφιλοκερδώς και προετοίμασε τον μπουφέ για τους εκλεκτούς καλεσμένους στην εκδήλωση.
Συγκεκριμένα προσφέρθηκαν, φακές σαλάτα με λαχανικά και παραδοσιακό αυγοτάραχο, ποικιλία τυριών (λευκών και κίτρινων), ελιές καλαμών και πράσινες ελιές, πιλάφι με μυρωδικά και καπνιστό χταπόδι, παστά Μεσολογγίου, ζυμωτό χωριάτικο ψωμί, πάστες ελιάς σε διάφορες γεύσεις, ντοματίνια με αφρίνα, ξερά σύκα με μέλι, ενώ προσφέρθηκε στους παρισταμένους ούζο σαν απεριτίφ.
Οι εταιρείες που προσέφεραν δωρεάν τα προϊόντα τους είναι οι εξής: Δελφοί (φέτα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι κτλ), Πελάδα (ούζο), Αμάλθεια (ελιές καλαμών και πράσινες ελιές), Αφοί Στέφου (παραδοσιακό Αυγοτάραχο, Καπνιστό αυγοτάραχο, καπνιστό χταπόδι), Κτήμα Μιμμή (ελιές καλαμών, πάστες ελιάς), Κτήμα Τσίπρα (πάστες ελιάς), Φλώρος (αφρίνα), Αγριμέλι (μέλι), Αρτοποιείο Κανέλλου Στέφου (χωριάτικο ψωμί), Λάμψις (ρύζι και φακές).
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου εκτιμά πως τέτοιου είδους προσπάθειες προβολής προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον τόπο μας και θα συνεχίσει τις ενέργειές του για την προώθηση των προϊόντων μας εντός και εκτός συνόρων. Όλα μας τα μέλη θα κληθούν να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους ενέργειες και ακριβώς η δική τους συμμετοχή και υποστήριξη είναι το κλειδί για να εδραιωθεί το Μεσολόγγι και στον γευστικό χάρτη της Ελλάδας. Η καθιέρωση της γευστικής ταυτότητας του τόπου μας αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο και τέτοιες δράσεις συμβάλλουν αποφασιστικά στην επίτευξή του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου