Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου της ΛΑ.Ε


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ιστορικός κρίκος στην αλυσίδα των αγώνων του Ελληνικού λαού…
Διαχρονικά οι πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά των αγωνιζόμενων ανθρώπων, των αγωνιζόμενων λαών διαποτίζουν την πάλη τους, για έναν καλύτερο κόσμο.
Η κινητοποίηση και ο αγώνας των φοιτητών που κορυφώθηκε με την κατάληψη   του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ’73, αποτελεί έναν από τους διαχρονικούς φάρους των αγών του λαού. Τα διαχρονικά μηνύματα του Νοέμβρη του ’73 βρίσκουν, ειδικά φέτος, την επικαιροποίησή τους, με βάση  (και) την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή.
Ο αγώνας, που απαιτείται σήμερα, πρέπει να είναι έντονος, πολυμέτωπος,  στοχευμένος και αποτελεσματικός. Η Ευρώπη τείνει να μετατραπεί σε «θέατρο» αυταρχισμού, ξενοφοβίας και ρατσισμού και ανάτασης των φασιστικών μορφωμάτων, μετά το μακελειό του Παρισιού. Ένα μακελειό αθώων πολιτών, προφανώς απότοκο του ιμπεριαλιστικού πολεμικού τυχοδιωκτισμού και της ίδιας της ηγεσίας της Γαλλίας. Αυτονόητα καταδικάζουμε τις αποτρόπαιες μαζικές δολοφονικές στο Παρίσι. .Συμπάσχουμε και συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των θυμάτων και στο γαλλικό λαό.
Ο αγώνας για ειρήνη, δε θα πρέπει να σιγάσει ποτέ. Είναι ο αγώνας που θα αποτρέψει τις εκατόμβες των νεκρών στα νερά της Μεσογείου και στις Ελληνικές θάλασσες. Που θα αποτρέψει, τα ερείπια, το αίμα, τον ξεριζωμό. Είναι ο αγώνας που θα συνδέσεις τις χώρες και τους λαούς με δημοκρατία, δημιουργία και πολιτισμό! Γιατί χωρίς ειρήνη, δεν υπάρχει ψωμί, δεν υπάρχει παιδεία, δεν υπάρχει Δημοκρατία.
Συνεχίζουμε τους αγώνες, όπως και οι εξεγερμένοι του Πολυτεχνείου πριν 42 χρόνια, συνέχισαν παλαιότερους αγώνες και μας άφησαν παρακαταθήκες.
Εντείνουμε τον αγώνα για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας που έχει υποθηκευθεί, στην ολοκληρωτική ευρωζώνη,  στη διεθνή και ντόπια τοκογλυφία. Αγωνιζόμαστε για τη διαγραφή του φαύλου και παράνομου χρέους που πνίγει την Ελληνική κοινωνία.
Εντείνουμε τον αγώνα μας για κατάργηση όλων των μνημονίων, για να επαναλειτουργήσει απρόσκοπτα η δημοκρατία στη χώρα.
Στα μηνύματα του Πολυτεχνείου του ’73, βλέπουμε την ανάπτυξη του σύγχρονου νεολαιίστικου κινήματος, ελπίδα και προϋπόθεση για το μπόλιασμα όλου του λαϊκού κινήματος της χώρας με ορμή, ενθουσιασμό, αντοχή και οράματα.
Τίποτε δεν τελείωσε, ο αγώνας  του λαού μας συνεχίζεται για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και για τη μεγάλη ανατροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου