Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Λάβαμε και δημοσιεύουμε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ
Έστω οτι μιλήσαμε στον κόσμο για την Πατρώα Θρησκεία . Κάποιος θα βρεθεί που θα μας ρωτήσει "Ποιά είναι η ΘΕΟΛΟΓΙΑ της θρησκείας σας ;"


Τί έχουμε να του απαντήσουμε ;

Ρίχνω στο τραπέζι κάποιες ιδέες για να αρχίσει διάλογος :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ

1) Ο άνθρωπος είναι ΥΠΗΡΕΤΗΣ της Φύσης και αποστολή του είναι να δημιουργήσει ένα νέο ευφυέστερο όν . Να αυξήσει την ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ της Φύσης . Σήμερα το ισχύον κοινωνικοοικονομικό σύστημα ΜΕΙΩΝΕΙ την πολυπλοκότητα ( αφανίζει πολλά πλάσματα) ή υποβαθμίζει την πολυπλοκότητα ( αφανίζει έμβια όντα και δημιουργεί νέα μοντέλα καφετιέρας !) . Εμείς λέμε οτι η ΕΞΕΛΙΞΗ πρέπει να συνεχιστεί . Να φτάσουμε σε ακόμη ανώτερα όντα . Το ισχύον κοινωνικοοικονομικό σύστημα λέει "Η Φύση έγινε για να απολαμβάνει το ανθρώπινο είδος . Άλλος συνδαιτημόνας στο τραπέζι δεν χωρά . Δεν θα αφήσουμε να ξεφυτρώσει άλλο τελειότερο όν και θα τα φάμε όλα μόνοι μας !"



2) Δεν επιλέγεις την Ελληνική Θρησκεία . ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ !



3) Αν οι Έλληνες Θεοί θέλουν να σωθεί αυτός ο πλανήτης εμείς είμαστε το ΟΡΓΑΝΟ της σωτηρίας . Οι Θεοί μας δεν πρόκειται να κάνουν τρανταχτά θαύματα . Οι Θεοί δεν θέλουν η επέμβασή τους να είναι οφθαλμοφανής . Διότι τότε θα πιστέψουν και οι βλάκες .

Οι Θεοί μας θέλουν η επέμβασή τους να είναι αντιληπτή μόνο απο τους ΕΠΙΛΕΚΤΟΥΣ .



4) Οι χριστιανοί έχουν έναν Μεσσία . Εμείς έχουμε πολλούς ( πχ Λεωνίδας , Λιαντίνης ) . Οι χριστιανοί λένε "Απο την στιγμή που ήρθε ο Μεσσίας είναι πολύ εύκολο να σωθείς" . Εμείς λέμε "Απο την στιγμή που ήρθαν οι Μεσσίες μας είναι πολύ εύκολο να γελοιοποιηθείς !" .

Ο Λεωνίδας έδωσε την ζωή του για να μας κληροδοτήσει μια Ελλάδα ελεύθερη . Εάν εγώ δηλώσω " Θα κληροδοτήσω στους απογόνους μου βουνά σκουπιδιών διότι μου είναι αδύνατον να επιβιώσω χωρίς αφρό ξυρίσματος και σαμπουάν" δεν γίνομαι γελοίος ;

Ο ένας είπε "Θα θυσιάσω τη ζωή μου" και εσύ λές "Όχι τη ζωή μου δεν μπορώ να θυσιάσω αλλά ούτε και το σαμπουάν μου !"

Είσαι ή δεν είσαι γελοίος ;

Ο Λιαντίνης επέλεξε να φύγει απο την ζωή με αξιοπρέπεια ενώ ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ . Εάν εγώ καταντήσω ένα άθλιο γεροντάκι που δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα πλέον και όμως εξακολουθώ να εκλιπαρώ να με περιθάλψουν , ώστε να επιμηκύνω την άθλια ζωή μου , δεν γίνομαι γελοίος ;

Οι Ελληνες Μεσσίες μας δυσκόλεψαν τη ζωή . Έβαλαν τον πήχυ τόσο ψηλά που χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να τους μοιάσουμε ( για να τους ξεπεράσουμε ούτε λόγος ! )

Απρίλιος 2010
Επικοινωνία : pitago99@gmail.com ή ecovill@otenet.gr
Αρχική σελίδα : http://pythas.t35.com/index.html

1 σχόλιο: