Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Απάντηση Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη στον κ. Μουμουλίδη.

Απαντώντας στην επιστολή που σήμερα δημοσιεύσατε, σας λέγω ευθέως ότι εκτός των όσων χαρακτηρισμών σας επισύναψα κατά την είσοδο μου στο χώρο του Αρχαίου θεάτρου Οινιάδων, σας επισυνάπτω τώρα γραπτώς έναν ακόμη. Είστε επαγγελματίας ΨΕΥΤΗΣ και ΥΒΡΙΣΤΗΣ. Διότι:
1.   Γράφετε «περί δυσκολιών που γνωρίζαμε από το Φεβρουάριο». Καμία δυσκολία δεν υπήρχε τότε. Υπογράψαμε τη σύμβαση στην οποία αναφέρονται ρητά οι εκατέρωθεν υποχρεώσεις μας. «Οι δυσκολίες» προέκυψαν όταν αποφασίσατε και ενώ είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα του φεστιβάλ, να κάνετε την ίδια παράσταση στο Αγρίνιο, 20 μέρες πριν την παράσταση στις Οινιάδες, προκειμένου – αχόρταγος όπως είστε – να έχετε και άλλα κέρδη. Σας το επισημάναμε τότε και μας είπατε «να μην ανησυχούμε». Όταν είδατε μια εβδομάδα πριν την παράσταση, πως λόγω της απόφασης σας να παιχθεί στο Αγρίνιο υπήρχε μειωμένη προπώληση εισιτηρίων, ζητήσατε περισσότερη προβολή. Ότι μας στείλατε ως διαφημιστικό υλικό, παρ’ όλο που ήταν λιγοστό και ελλιπέστατο, το τοποθετήσαμε και εκδώσαμε και πρόσθετο, το οποίο πληρώσαμε εμείς. Σας επισυνάπτω την αφίσα που μας στείλατε για την παράσταση στη ΧΙΟ!, που αποδεικνύει τη σοβαρότητα σας ως εταιρεία. Ακόμη πληρώσαμε (1500 €) και τοποθετήσαμε το πατάρι που μας ζητήσατε, παρ’ όλο που δεν ήταν στις υποχρεώσεις μας.

2.   Το Σάββατο το πρωί μας ανακοινώσατε πως η παράσταση δεν γίνεται λόγω χαμηλής προπώλησης. Έως τότε είχαν προπωληθεί 140 εισιτήρια (μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού σας προς το κοινό). Σε εμένα δεν τηλεφωνήσατε ποτέ και αναγκάστηκα μέσω του νομικού μου συμβούλου να ζητήσω να μας απαντήσετε εγγράφως γιατί δεν τηρείτε τις συμβατικές σας υποχρεώσεις προς το Δήμο. Δεν το κάνατε και  φοβούμενος την αγωγή αναγκαστήκατε να υπαναχωρήσετε. Κατόπιν αναλάβαμε να προπωλήσουμε και άλλα εισιτήρια, κάτι που πράξαμε προκειμένου να γίνει η παράσταση. Εκβιασμούς όμως έμμεσης αγοράς εισιτηρίων από το δήμο, διεμήνυσα στους συνεργάτες μου πως δεν επρόκειτο να δεχθώ για να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα σας.
3.   Την Κυριακή αρχίσατε «νέα κόλπα». Ζητήσατε το πρωί και ήρθαν εκτάκτως δυο φορτηγά δικά μας, γιατί δεν ανέβαινε η νταλίκα σας. Στις 2μμ ζητήσατε δεξαμενή με νερό και πρόσθετες τάβλες για το πατάρι. Σας τα φέραμε και αυτά. Επτά άνθρωποι του δήμου (τρεις αντιδήμαρχοι, πρόεδρος Δ.Ε. Κατοχής, τρεις υπάλληλοι), ασχολήθηκαν όλο το διήμερο μ’ εσάς. Μέχρι και το ξενοδοχείο της συνεργάτιδας αδερφή σας πληρώσαμε. Και όμως μιλάτε για έλλειψη φιλοξενίας. Πέρυσι ήμασταν φιλόξενοι, φέτος «χαλάσαμε»; Πέρυσι σας έκαναν τα καμαρίνια, φέτος όχι; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
4.   Είστε η μοναδική παράσταση που δεν έδωσε ούτε μια πρόσκληση για τους χορηγούς και τους συνδιοργανωτές του φεστιβάλ. Σας δόθηκε λίστα 20 ονομάτων δημοτικών συμβούλων και χορηγών και δεν επιτρέψατε την είσοδο ούτε στον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη, εκ των συνδιοργανωτών του Φεστιβάλ. Όλοι αυτοί ήταν η «ανεξέλεγκτη είσοδος θεατών» που αναφέρετε και γι’ αυτούς έκανα «τσαμπουκά». Είστε ΑΓΕΝΗΣ και ΚΑΡΜΙΡΗΣ συνάμα!
5.    ¨Όσον αφορά τους αφορισμούς σας, πως «οι Οινιάδες εξελίσσονται σ’ ένα χώρο που δεν ελκύει – πλέον – θεατές» και ότι «οι σκορπιοί είναι περισσότεροι από τους θεατές», φανερώνουν το ήθος και το σεβασμό που δεν έχετε για ένα αρχαιολογικό χώρο παγκόσμιας εμβέλειας και τους θεατές που προσέρχονται σε συνθήκες φτώχειας έναντι αντιτίμου 20 € να παρακολουθήσουν την παράσταση σας. Δεν μας ακουμπούν όμως. Είστε πολύ ποταπός και απολίτιστος για πιάσετε στο στόμα σας τις Οινιάδες και το κοινό τους.
6.   Καπηλεύεστε την ιστορία και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, για να κονομάτε και να εκβιάζετε, όπως κάνατε και σε άλλους δήμους που με παραπλήσιους τρόπους ακυρώσατε παραστάσεις (ΧΙΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ). Όμως μη ξεχάσετε ποτέ. Σε αυτόν τον τόπο, αυτή η δημοτική αρχή, δεν ανέχεται «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ».             

Δίχως την παραμικρή εκτίμηση στο πρόσωπο σας


                                                          Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
                                                  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου