Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Αδελφοποίηση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τη Φωξάνη της Ρουμανίας.


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της αδελφοποίησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τον ιστορικό Δήμο της Φωξάνης στη Ρουμανία, στις 6,7 και 8 Αυγούστου.
Συγκεκριμένα στη Φωξάνη, πόλη στα όρια της Μολδαβίας με τη Βλαχία με τωρινό πληθυσμό 75000 κατοίκων, συγκροτήθηκε ο Ιερός Λόχος από τετρακόσιους νεαρούς Έλληνες σπουδαστές, που προέρχονταν από πόλεις της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, κυρίως την Οδησσό της Ουκρανίας. Ο Υψηλάντης πίστευε πως οι νεαροί αυτοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ψυχή του στρατού του. Γι’ αυτό τους ονομάτισε από το κλασικό όνομα του Ιερού Λόχου των Θηβών. Έφεραν εφαρμοστές στολές από μαύρο ύφασμα με τρίχρωμο - κόκκινο, γαλάζιο και άσπρο - εθνόσημο. Στο κράνος κάτω από το λοφίο υπήρχε η φράση Ελευθερία ή Θάνατος και το σήμα της νεκροκεφαλής με χιαστό σχήμα οστών σαν σύμβολο της νίκης πάνω στον θάνατο. Διοικητής τους ορίστηκε ο Γεώργιος Κατακουζηνός. Στη Φωξάνη, οι απόλεμοι αυτοί σπουδαστές άρχισαν να γυμνάζονται και να εκπαιδεύονται στην χρήση των όπλων και της λόγχης ώστε να γίνουν αξιόμαχοι Λογχοφόροι. Η ορκωμοσία τους έγινε σε λιτή τελετή στο ναό της πόλης.
Η αντιπροσωπεία του δήμου αποτελούνταν από το δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, το μέλος του Γραφείου Επιχειρηματικής Δράσης Μανώλη Τερζάκη, το Χορευτικό Τμήμα του δήμου και αντιπροσωπεία επιχειρηματιών της περιοχής που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και τυποποίηση τοπικών προϊόντων (λάδι, ελιά, τυρί κ.α.), καθώς και στον τουριστικό τομέα. Εκτός της διαδικασίας της αδελφοποίησης, των πολιτιστικών εκδηλώσεων που  την συνόδευαν και πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης παρουσία του Νομάρχη και Υπερνομάρχη της περιοχής και των επισκέψεων σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής, υλοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με το τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου  και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής. Στη διάρκειά της διαφάνηκαν ουσιαστικές προϋποθέσεις ανάπτυξης επιχειρηματικής συνεργασίας και προώθησης των προϊόντων μας στην αγορά της Ρουμανίας. Μετά από πρόσκληση του δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, αντιπροσωπεία της Νομαρχίας και του Επιμελητηρίου θα λάβει μέρος με περίπτερο στην 3η Έκθεση Τοπικών προϊόντων που θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι στα τέλη Αυγούστου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου