Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον Προαστιακό

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συνάντηση των συναρμόδιων φορέων προκειμένου να συζητηθεί ο συνολικός σχεδιασμός για το σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή μας.
Για το λόγο αυτό, διοργανώνει Κοινή Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Αυγούστου 2013, στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Π.Δ.Ε. που ευρίσκεται στην Ν.ΕΟ. Πατρών –Αθηνών αρίθμ. 28, 1ος όροφος.
Βασικοί άξονες της συζήτησης θα είναι ο συνολικός σχεδιασμός για το σιδηρόδρομο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η πρόταση πράξης για συγχρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Προαστιακού από Πάτρα έως Κάτω Αχαΐα.
Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν: ο Πρόεδρος του ΟΣΕ. Α.Ε., κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, ο Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., κ. Ζηλιασκόπουλος Αθανάσιος, ο Πρόεδρος ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Ιωάννης Δημαράς, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ)– Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, κ. Αθανάσιος Γιανναδάκης.
Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συμμετέχουν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και στελέχη της Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου