Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ 45 – (30200) – ΤΗΛ. 26310-22281 – (FAX 26310-25251)
Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 346/1955 απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

                                                                                                               Μεσολόγγι 16/9/2013
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Το μείζον θέμα της παιδείας μπαίνει στο επίκεντρο των εξελίξεων με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Σύσσωμο το μνημονιακό μπλοκ εξαπολύει λυσσαλέα επίθεση εναντίον τους υποστηρίζοντας ότι υποκινούν μαθητές και γονείς να κλείσουν τα σχολεία.
Αυτή η φαιά προπαγάνδα δεν μπορεί πλέον να πείσει διότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι η μνημονιακή πολιτική αυτή που “κλείνει” κυριολεκτικά και μεταφορικά τα σχολεία.
Είναι η μνημονιακή πολιτική αυτή που απαξιώνει με γοργούς ρυθμούς την δημόσια παιδεία καθώς υποχρηματοδοτεί τις λειτουργικές ανάγκες, απολύει μαζικά εργαζόμενους, επιβάλλει μισθούς πείνας, καταργεί ολόκληρους εκπαιδευτικούς κλάδους, αυξάνει την μαθητική διαρροή.
Το ίδιο συμβαίνει και στην δημόσια υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική αυτοδιοίκηση. Όλη αυτή η απαξίωση χάριν – ιδιωτών – κερδοσκόπων, επιβάλλει απίστευτα χαράτσια και οδηγεί σε εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα και εφιαλτικά ποσοστά ανεργίας.
Το Ε.Κ.Μ. στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών γιατί είναι αγώνας αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού ενάντια στα σχέδια εξαθλίωσης.
Γι’ αυτό απευθύνουμε κάλεσμα σ’ όλα τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας για συντονισμό της δράσης με τους εκπαιδευτικούς, ώστε να εκφραστεί αγωνιστικά και συντονισμένα η ανάγκη υπεράσπισης της εργασίας, των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.      
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου