Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου για το ΤΕΙ

Σχετικά με το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Αμαλιάδας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (έως πριν λίγους μήνες τμήμα του ΤΕΙ Μεσολογγίου)

Ποιος κοροϊδεύει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους;

Στο διαύγεια του Δήμου Ήλιδας διαβάζουμε:

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αριθμός Απόφασης 245/2013
Απόσπασμα από το Πρακτικό 25/16-09-2013
της κατεπείγουσας συνεδρίασης της Οικονομικής
Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας


Δηλαδή,

«Διαμόρφωση κτιρίου ΤΕΙ και και περιβάλλοντα χώρου για τη λειτουργία του τμήματος ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ με έδρα την Αμαλιάδα λόγω του κατεπείγοντος και της εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης να λειτουργήσει το ΤΕΙ Αμαλιάδας από τις 20/9/201, σύμφωνα με το απόσπασμα του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.» (Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος αρχίζει με εγκύκλιο του Προέδρου του ΤΕΙ ΔΕ στις 23/9/13)

Δηλαδή δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα για την μετατροπή του κτηρίου (καμία μελέτη ασφάλειας κ.λπ.) όπως περιέγραφε το έγγραφο του προέδρου του τμήματος και εντελώς αντίθετα από αυτά που έλεγε το έγγραφο του Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο και που εν τέλει τα μέλη  ΕΠ του τμήματος να μεταφέρουν τα εργαστήρια (όπως έχει δημοσιευτεί στο site onairnews ¨http://www.onairnews.gr/85447.html¨).

Πού λοιπόν θα τοποθετηθούν τα εργαστήρια στους αδιαμόρφωτους ακόμη χώρους του νέου κτιρίου, όταν δεν υπάρχουν ακόμη οι μελέτες και δεν έχει επιλεγεί ο μελετητής και ο μεταφορέας των εργαστηρίων; (δεν έχει επιλεγεί; για να δούμε πιο κάτω...)
Άρα στο έγγραφό του ο Πρόεδρος του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων είχε και πάλι δίκιο σε ότι περιέγραφε.

Ακόμη χειρότερα, πάντα στο διαύγεια διαβάζουμε την απόφαση 246, από το (ίδιο;) πρακτικό:
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B9%CE%99%CE%A9%CE%A1%CE%98-%CE%A92%CE%97
Αριθμός Απόφασης 246/2013
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το Πρακτικό 25/16-09-2013 της κατεπείγουσας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας.τα εξής:

«1.Εγκρίνει τις τεχνικές προδιαγραφές των εργασιών:
Αποξήλωση – μεταφορά – επανατοποθέτηση εργαστηρίων, θερμοκηπίων κ.λπ. από το ΤΕΙ Μεσολογγίου στο κτίριο του ΤΕΙ Αμαλιάδας και στον περιβάλλοντα χώρο αυτού, για τη λειτουργία του τμήματος ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ με έδρα την Αμαλιάδα, συνολικού προϋπολογισμού 154.061,50 €. Η υποχρέωση του δήμου για την υλοποίηση των εργασιών προκύπτει από την προγραμματική σύμβαση που έχει συναφθεί με το ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, και εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 379/13 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.»

Δηλαδή μας λέει στο ίδιο πρακτικό ότι, θα γίνει η μετακόμιση με 154,061,50 €, πριν διαμορφωθούν οι χώροι (που απαιτούν 254.000 ευρώ μας λέει το πρακτικό) και άρα χωρίς την προαπαιτούμενη ασφάλεια για τους φοιτητές, το προσωπικό και τους εκπαιδευτικούς.
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στην όλη ιστορία όπως διαβάζουμε το πρακτικό είναι ότι:
«Η ανάθεση θα γίνει από την οικονομική επιτροπή με διαπραγμάτευση, σύμφωνα με τις διατάξεις τού άρθρ. 25 παρ. γ του Π.Δ 60/07, λόγω της κατεπείγουσας ανάγκης και οι εργοληπτικές επιχειρήσεις που θα προσκαλεστούν  να καταθέσουν προσφορές είναι οι κάτωθι:

1.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ.
2.ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.
3.Α.&Θ. ΝΙΚΟΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΤΕ.

Το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και η ανάθεση θα γίνει από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου».
Έχουμε λοιπόν τρείς υποψήφιους εργολήπτες.
Πότε θα γίνει η επιλογή του ανάδοχου;
Μας το λέει η πρόσκληση Αριθμός 26.
Τι άλλο μας λέει η πρόσκληση Αριθμός 26;
Ότι την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου του 2013 στις 10.30 π.μ., θα ανοίξουν οι προσφορές για την ανάδειξη του αναδόχου, που στη συνέχεια σύμφωνα με το νόμο, θα εξεταστεί από επιτροπή του Δήμου Ήλιδας για την οριστικοποίηση της ανάθεσης του έργου ύψους πάνω από 150.000 ευρώ, για την μετακόμιση σε χώρους «που δεν έχουν ακόμη διαμορφωθεί γιατί δεν προκηρύχθηκαν ακόμη οι μελέτες».
Όμως από ότι φαίνεται από το έγγραφο του Προέδρου του ΤΕΙ ΔΕ Αρ. Πρωτ. 16067  (όπως  έχει δημοσιευτεί στο site onairnews) , ο Πρόεδρος κοινοποιεί και στα μέλη ΕΠ του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπονίας, τον ανάδοχο από τις 19-09-2013, δηλαδή 5 μέρες νωρίτερα από το άνοιγμα των προσφορών και ίσως περισσότερο, μιας και μέλη ΕΠ έχουν έρθει σε επαφή με τον «ανάδοχο» που θα κάνει την μεταφορά και ο οποίος είναι όπως περιγράφεται στο έγγραφο του Προέδρου του ΤΕΙ ΔΕ που αποστέλλεται και στο Υπουργείο, ο κ. Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος.
Ερωτήματα που προκύπτουν :
Ο δήμος Ηλιδας προτίθεται να πληρώσει μελέτες και κατόπιν διαμόρφωση χώρου για την λειτουργία  του τμήματος έστω και αν γνωρίζουν ότι στο τέλος δεν θα εγκριθεί από τον επίτροπο άρα σε ποιες  < έτοιμες> εγκαταστάσεις αναφέρετε ο πρόεδρος του ΤΕΙ δυτικής Ελλάδας στο έγγραφο του προς το υπουργείο ;
Ο πρόεδρος του του ΤΕΙ δυτικής Ελλάδας με έγγραφο του ζητά από τους υφιστάμενους του στο Μεσολόγγι να συνεννοηθούν με τον εργολάβο για την άμεση μεταφορά των υλικών (ξεχνάμε την καταγραφή και απογραφή του πανάκριβου και πληρωμένου από εμάς εξοπλισμού) δίνοντας όνομα και τηλέφωνο εργολάβου
http://www.onairnews.gr/wp-content/uploads/2013/09/tei2.jpg
ο οποίος όμως σύμφωνα με το διαύγεια θα επιλεγεί αύριο από διαγωνισμό του δήμου Ηλιδας και αυτό είναι σύννομο ;
Και τα τελευταία μας ερωτήματα :
Κράτος δικαίου θα αποκτήσουμε ποτέ ;
Δικαιοσύνη υπάρχει ;

Μπορεί να μην ξέρουμε ποιός “κερδίζει”. Το σίγουρο όμως είναι ότι ξέρουμε ποιοί χάνουν. Χάνουν τα παιδιά μας και οι γονείς. Οι φοιτητές και οι πατεράδες τους είναι οι χαμένοι
                                         
Για το Δ.Σ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ        ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου