Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου σχετικά τις αναπλάσεις των οδών Θυσίας και Λ.Βύρωνος

Τη Δευτέρα 23/09/2012 και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Πρεβεζάνο Γεώργιο, κ. Μουρκούση Νικόλαο, κ. Μαργαρίτη Θεόδωρο, κ. Αναγνωστόπουλο Ιωάννη και κ. Μπρούμα Βασίλειο, με θέμα την ανάπλαση των οδών Θυσίας και Λόρδου Βύρωνος. Σε αυτό παρατέθηκαν από το προεδρείο οι θέσεις του συλλόγου, οι οποίες είναι:
Το ποσό το οποίο πρόκειται να εκταμιευθεί για την ανάπλαση των οδών Λ. Βύρωνος και Θυσίας είναι πολύ μικρό, ως αποτέλεσμα, τα υλικά τα οποία προτείνονται να χρησιμοποιηθούν από το Δήμο (π.χ. κυβόλιθοι από τσιμέντο) θα είναι χαμηλής αντοχής και άσχημα από αισθητικής άποψης. Θεωρούμε ότι με τα ίδια χρήματα θα πρέπει να προχωρήσει η μελέτη για την ανάπλαση μόνο της οδού Λόρδου Βύρωνος με αντίστοιχα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στις αναπλάσεις της Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να παραδοθεί ένας δρόμος με ανθεκτικά υλικά, αλλά και συνολική εικόνα εμπορικού δρόμου ευρωπαϊκής πόλης και πρωτεύουσας νομού.
           Επίσης, ο σύλλογος προτείνει πιλοτικά για το 1ο έτος, της λειτουργίας της οδού μετά την ανάπλαση, ως πεζοδρόμου μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή προσαρμογή στα νέα δεδομένα, αφενός των συναδέλφων και των μεταφορικών εταιρειών και αφετέρου του καταναλωτικού κοινού
Τέλος ενημερώθηκαν οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων, ότι το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί το Δ.Σ. και τους συναδέλφους είναι η χρηματοδότηση, διότι αν και δεν υπάρχει πρόσφατη ενημέρωση από το Δήμο, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, η ανάπλαση δεν θα χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο θα εξασφάλιζε την εντός σύντομου χρονικού διαστήματος ολοκλήρωση του έργου, αλλά από χρήματα του Δήμου, που λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί είναι δεδομένο εκ των προτέρων ότι το έργο θα καθυστερήσει πολύ – με ό, τι συνέπειες συνεπάγεται αυτό – για τους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται επί της Λόρδου Βύρωνος.
                                                         



Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                    ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου