Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο τύπου Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας

Στόχος το εδαφολογικό εργαστήριο να στηρίξει τον αγρότη

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της μεταφοράς του εδαφολογικού εργαστηρίου στην Αμαλιάδα και την έναρξη λειτουργίας του, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Αχαϊας και Πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας κ. Φωτόπουλος Τρύφωνας, ο περιφερειακός σύμβουλος Ηλείας και μέλος του Δ.Σ. της αναπτυξιακής εταιρείας κ. Μητρόπουλος Κωνσταντίνος,  ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Ήλιδας κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος ο Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καθηγητής κ. Γιώργος Σαλάχαςκαι ο καθηγητής εδαφολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Μπαρούχας Παντελής.
Έχοντας τη στήριξη όλων των εμπλεκομένων φορέων, βασικός στόχος του εδαφολογικού εργαστηρίου είναι άμεσα να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό, τόσο την  προστασία του περιβάλλοντος όσο και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων σε όσο το δυνατό χαμηλότερες τιμές. Με επιστημονικό υπεύθυνο, το Εργαστήριο Εδαφολογίας του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το εδαφολογικό εργαστήριο αποκτά τη μέγιστη δυνατή αξιοπιστία και εγκυρότητα, προσφέροντας σε όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα (αγρότες, κτηνοτρόφοι, συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών, γεωπόνοι, έμποροι κλπ), πολύτιμες πληροφορίες.
Στο τέλος της συνάντησης οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους νέους χώρους του εδαφολογικού εργαστηρίου, που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Παραστήματος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην οδό Αντωνίου Πετραλιά και Γεωργίου Παπανδρέου, στην Αμαλιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου