Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Τακτική επιχορήγηση Δήμου: Όταν οι αριθμοί και η πραγματικότητα διαψεύδουν κάποιους…


Στο πρόσφατο (2-2-2016) Δημοτικό Συμβούλιο, κάποιοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι αμφισβήτησαν τα στοιχεία που αφορούσαν την τακτική επιχορήγηση του Δήμου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους αναφορικά με την κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών αναγκών των ΟΤΑ, κάνοντας λόγο μάλιστα και για μειώσεις της τάξης του 40%!
Όχι όμως μόνο οι αριθμοί αλλά και η πραγματικότητα τους διαψεύδει.
Η πρώτη και η δεύτερη κατανομή της εν λόγω χρηματοδότησης στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών μηνιαίως ανέρχεται στο ποσό των 418.871,20 ευρώ τη στιγμή που πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο ήταν 390.559,65 ευρώ! Ένα ποσό που προσεγγίζει τις 30.000 ευρώ ανά μήνα επιπλέον θεωρούμε ότι δεν είναι ευκαταφρόνητο.
Τουτέστιν όχι μόνο μείωση 40% υφίσταται αλλά αύξηση 7%. Σημειωτέον για το αληθές του πράγματος η εν λόγω επιχορήγηση των 418.871,20 ευρώ ήλθε και για τις δύο τελευταίες κατανομές του έτους 2015.
Ως εκ τούτου εάν συνεχιστεί ομαλά η εν λόγω χρηματοδότηση θα υπάρξει αύξηση στην τακτική χρηματοδότηση του Δήμου από το Υπουργείο Εσωτερικών μεσοσταθμικά για το 2016 περίπου 5-6%. Για του λόγου το αληθές μπορεί κανείς να ανατρέξει στις αντίστοιχες αποφάσεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Αυτή είναι η αλήθεια η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Όλα τα άλλα μένουν να αποδειχθούν έτσι όπως εκφέρονται. Προς το παρόν οι αιτιάσεις περί μείωσης της χρηματοδότησης κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας.     
                  Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου