Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση στην κ.Ρεπούση


ΔΙΕΘΝΗΣ   ΑΚΑΔΗΜΙΑ   ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ   
 ΕΔΡΑ: Η  ΙΕΡΗ  ΠΟΛΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
    Καλλιγά  17,  114 73  Αθήνα, τηλ. 6942.972379,  www.ial.gr

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ.ΡΕΠΟΥΣΗ

     Την απάντηση προς την κ.Ρεπούση έχει δώσει προ πολλού ο Πρόεδρος Φώτης Κουβέλης, τόσο με την εμπνευσμένη αγόρευσή του στη Βουλή για την ψήφιση Νόμου ίδρυσης της ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,
κατόπιν πρότασης 210 Βουλευτών όλων των Κομμάτων, όπου ψηφίσθηκε ομόφωνα ο Νόμος 3113/2003 (Πρακτικά της Βουλής  www.ial.gr),  γεγονός πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά της Ελλάδας, όσο και από την ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη εφημερίδα ΑΙΧΜΗ στις 14 Νοεμβρίου 2007 και έχει ως εξής:
    Με ερώτησή του ο βουλευτής Φ. Κουβέλης ζητά να δοθεί:  
             Το παλιό νοσοκομείο στην Ακαδημία. 
 Αιχμές του βουλευτή και για τις τελευταίες ενέργειες του δήμου στο χώρο.
Την θέση των διοικούντων τη Διεθνή Ακαδημία της Ελευθερίας παίρνει ο βουλευτής του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης σε ερώτησή του προς του υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας.
      Παράλληλα ο βουλευτής στο κείμενό του αφήνει και για τις τελευταίες ενέργειες του δήμου στο χώρο του παλιού νοσοκομείου μιλώντας για παρεμβάσεις, που αλλοιώνουν την φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά χώρου:
      Η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας με έδρα την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου ιδρύθηκε με τις διατάξεις του Ν. 3113/03, ενώ με το προεδρικό διάταγμα 108/06 ορίσθηκαν η μορφή, ο σκοπός, οι αρμοδιότητες, οι πόροι και τα ιδρυτικά της μέλη.
     Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ως άνω του Π.Δ. σκοπός της Ακαδημίας είναι  η μελέτη και έρευνα της έννοιας της Ελευθερίας από φιλοσοφική, θεσμική, ιστορική, κοινωνική άποψη, ενώ στους στόχους της περιλαμβάνεται η συνεργασία  με πνευματικά ιδρύματα της Ελλάδος και του εξωτερικού, η διοργάνωση συνεδρίων, διαλέξεων εκπαιδευτικών σεμιναρίων, καθώς και η συνεργασία με άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών για την προώθηση επιμορφωτικών δράσεων.
      Επίσης, αναφέρεται η δημιουργία μόνιμου συνεδριακού κέντρου, η οργάνωση βιβλιοθήκης, η δημιουργία μουσείου, η καθιέρωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων και η χορήγηση υποτροφιών.  
      Σύμφωνα με παλαιότερη πρόταση, την οποία έχει αντιμετωπίσει θετικά το υπουργείο Υγείας, έχει ζητηθεί από το 2006, η παραχώρηση του παλαιού κτιρίου του νοσοκομείου Χατζηκώστα για τη στέγαση του ανωτέρω Πνευματικού ιδρύματος.
      Έως σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη στο ανωτέρω θέμα.
Με δεδομένο ότι η στέγαση του ανωτέρω ιδρύματος στον καλαίσθητο χώρο του παλαιού νοσοκομείου Χατζηκώστα θα επιτρέψει στην Ακαδημία να επιτελέσει απρόσκοπτα το σημαντικό έργο της.

      Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
-      Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για την διαδικασία παραχώρησης του κτιρίου Χατζηκώστα  στην Διεθνή Ακαδημία Ελευθερίας;
-      Ποια μέτρα πριτίθενται να λάβουν σε περίπτωση παρεμβάσεων οι οποίες αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά του παλαιού νοσοκομείου Χατζηκώστα;
                                        Ο ερωτών βουλευτής
                                          Φώτης   Κουβέλης 
                                                                                    
         Εκείνο που πρέπει να γίνει συνείδηση είναι ότι οι δραστηριότητες της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας είναι μοναδικές στον κόσμο και στην Ελλάδα και μοναδικές αναπτυξιακές για το Μεσολόγγι, την Ιερή Πόλη της Ελευθερίας του Νεοελληνιμού. Ας παύσει επιτέλους το Μεσολόγγι  να παραμένει «σκέλεθρο γυμνό ξεσαρκωμένο». Στην ιστοσελίδα υπάρχει σημαντικό κείμενο για το ιστορικό μεγαλείο του Μεσολογγίου.   Το Μεσολόγγι www.ial.gr   
                                        
                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

                                        
                                                            Γεράσιμος Π. Καζάνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου