Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  www.cinemes.gr
ΚΥΡΙΑΚΗ 18-11-12 ΩΡΕΣ: 7-9 & 9-11 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 19-11-12 ΩΡΕΣ: 7-9 & 9-11 μ.μ.

Daddy Cool
Starbuck
Κωμωδία
Διάρκεια: 109'
Διανομή: Seven Films/Σπέντζος

Σκηνοθεσία: Κεν Σκοτ
Ηθοποιοί: Πάτρικ Χιούαρντ, Ζουλί Λε Μπρετόν , Αντουάν Μπερτράντ

Ο Νταβίντ Βόσνιακ είναι ήδη στα 42 του χρόνια, όμως συνεχίζει να ζει μια εργένικη και ανέμελη ζωή. Η σχέση του με τη νεαρή αστυνόμο Βαλερί παραμένει μπλεγμένη, καθώς εκείνος επιμένει να αποφεύγει τις δεσμεύσεις. Η ρουτίνα του όμως θα ανατραπεί όταν μαθαίνει ότι η σύντροφός του περιμένει παιδί. Μόνο που τα νέα που του φέρνει ένας δικηγόρος θα τον συγκλονίσουν ακόμα περισσότερο. Ο Ντέιβιντ είναι ήδη πατέρας 533 παιδιών, καθώς στα 22 του είχε κάνει "κατάθεση" σε μια τράπεζα σπέρματος. Μάλιστα 142 από τα παιδιά του έχουν κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να μάθουν την ταυτότητά του, καθώς το μόνο που γνωρίζουν είναι το παρατσούκλι του δωρητή: Starbuck!

Κομεντί Καναδικής παραγωγής του Κεν Σκοτ σε σενάριο δικό του και του Μάρτιν Πετίτ, το Starbuck, που είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Νταβίντ ως δωρητής σπέρματος, είναι μια ταινία για  την ενηλικίωση, την υπευθυνότητα και την αλλαγή που μπορεί να φέρει στη ζωή ενός ανθρώπου η πατρότητα. Ο Νταβίντ από εκεί που μοναδική του φροντίδα ήταν ο εαυτός του, θα βρεθεί ξαφνικά να ξενυχτάει για ένα σωρό παιδιά που μέχρι χθες δεν γνώριζε αλλά που σήμερα αποτελούν το κέντρο της ζωής του. Οδηγημένος αρχικά από περιέργεια, αλλά στη συνέχεια γνωρίζοντάς τα από κοντά θα δεθεί μαζί τους και θα συγκινηθεί με τα όνειρά τους, τα προβλήματά τους και τις ελπίδες τους. Έστω και καθυστερημένα θα
καταλάβει πως η ζωή είναι πιο όμορφη όταν έχεις κάποιον να νοιάζεσαι και να αγαπάς και μέσα από αυτήν την ανακάλυψη θα γίνει καλύτερος άνθρωπος.              Ο Πάτρικ Χιούαρντ ερμηνεύει πολύ καλά τον ανεύθυνο Starbuck και ο σκηνοθέτης καταφέρνει να διατηρήσει μια ευαίσθητη ματιά χωρίς να φθάνει σε μελοδραματισμούς, ενώ και το υπόλοιπο καστ συμβάλλει στην ισορροπημένη αντιμετώπιση του θέματος. Απλουστευμένο σεναριακά, αλλά με συναίσθημα, το Starbuck είναι μια τρυφερή και γλυκιά κωμωδία.
www.pame-cinema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου