Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Δυναμικές διεκδικήσεις από τον Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου

Με μια σειρά αγωνιστικών διεκδικήσεων και πρωτοβουλιών, απάντησε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στην οικτρή οικονομική κατάσταση του δήμου και στις νέες περικοπές που αποφασίστηκαν στο νέο μεσοπρόθεσμο (μνημόνιο 3), καταγράφονται στον προϋπολογισμό του 2013 και αφορούν συνολικά την αυτοδιοίκηση της χώρας.
Συγκεκριμένα υπερψηφίστηκε το πλαίσιο διεκδικήσεων που πρότεινε στο σώμα ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσούλης, μετά από μια διεξοδική συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του συνόλου σχεδόν των φορέων της περιοχής, το οποίο - εκτός βεβαίως των παγίων διεκδικήσεων της αυτοδιοίκησης, όπως η πλήρη απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων, η αύξηση της χρηματοδότησης των ΚΑΠ, η απόδοση της ΣΑΤΑ -  εστιάζεται σε δυο κυρίως ενότητες ζητημάτων,.:
1η) Στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, μέσω της αναβάθμισης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
2η) Στη διεκδίκηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και της ακίνητης κρατικής περιουσίας.
Όσον αφορά τις μορφές αγωνιστικής διεκδίκησης αποφασίστηκε:
ü     Η διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, την επόμενη εβδομάδα.
ü     Η συμβολική κατάληψη χώρων που διεκδικεί ο δήμος, καθώς και κρατικών κτιρίων.
ü     Την έναρξη απεργίας πείνας, ως έσχατο μέσο αγωνιστικής διεκδίκησης, μετά από απόφαση που θα λάβει η συντονιστική επιτροπή αγώνα που συνεστήθη για το σκοπό αυτό.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε:
«Σήμερα λάβαμε αποφάσεις ιστορικού χαρακτήρα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του δήμου, του τόπου και της αυτοδιοίκησης συνολικά. Δεν είμαστε υπάλληλοι της εκάστοτε κυβέρνησης και της τρόικας. Δεν είμαστε επαίτες ενός μίζερου κρατικού προϋπολογισμού, αλλά δεν θα γίνουμε και φορομπήχτες. Δεν θα προβούμε σε απολύσεις προσωπικού ούτε και σε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών μας. Είμαστε εκλεγμένοι από το λαό και θα αγωνιστούμε μαζί του για ένα δήμο με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο. Διεκδικούμε ουσιαστική δημόσια υγεία, αλλά και ότι μας ανήκει και ετοιμάζεται να μοσχοπουληθεί “αντί πινακίου φακής”. Μόνο έτσι θα αποκτήσουμε δικά μας έσοδα και οικονομική αυτάρκεια, μόνο έτσι θα γίνουν επενδύσεις και θα ανοίξουν θέσεις εργασίας.
Είμαστε αποφασισμένοι και θα φθάσουμε ως το τέλος, με όποιο προσωπικό κόστος. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.
Απευθύνω κάλεσμα στους συναδέλφους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, στην ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ, να λάβουν αντίστοιχες αγωνιστικές αποφάσεις. Η απαξίωση, η κοροϊδία, καθώς και τα «μπαλώματα» που αναστέλλουν προσωρινά τον επικείμενο και σχεδιαζόμενο θεσμικό μας θάνατο, έχουν τέλειωσαν. Η ώρα της αυτοδιοίκησης αν δεν είναι τώρα δεν θα υπάρξει ποτέ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου