Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Ν.Ο.Μ και ΖΥΡΙΖΑ σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στο Λιμενικό Ταμείο και τις ροζ αντιδράσεις.


  Ανακοίνωση Ν.Ο.Μεσολογγίου

Επί σειρά ετών ο Πάνος  Παπαδόπουλος αν και κρατικοδίαιτος (ΤΕΔΚ νυν ΠΕΔ) ως εκπρόσωπος ιδιωτικών υπαλλήλων  μετέχει στην Λιμενική Επιτροπή αδιαλείπτως . Έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάντια του Λιμανιού και μέχρι πρόσφατα ως υπαρχηγός του Σταράμου και τον τελευταίο χρόνο ως πρόεδρος.
Στην ΤΕΔΚ διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ το 1984, συμβούλευε για την ανάπτυξη του Νομού, ακολουθώντας  μια καμπαρτίνα που περιείχε τον Θύμιο Σώκο. Η πολύπαθη Αιτωλ/νια, φιγουράρει  τελευταία στην αναπτυξιακή λίστα, αν και ο Παπαδόπουλος τα έδωσε όλα ως EURΟ-κομουνιστής . Τώρα λέει ότι έχει σχέδιο για το Λιμάνι Μεσολογγίου. Εκείνο που γίνεται είναι ο μεν Παπαδόπουλος βάζει παγκάκια και δημοπρατεί καφενεία ο  δε Υπολιμενάρχης  βάζει γκολπόστ και καίει πλαστικά στην λιμενική ζώνη !!
Φανταστείτε το Aqua Maria έμφορτο (τίνγκα) τουριστών από το Φισκάρδο να φωτογραφίζουν αδέσποτα σκυλιά, παράγκες, γυφταίους σε ντινέλι απ΄την αλατιέρα και μεσόκοπους πολίστες , ανάμεσα  σε  trendy café-Greek tavern σε ένα άκρως ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ τοπίο.
Για να καταλάβει ο κόσμος  τι γίνεται, υπάρχουν σοβαρές παρανομίες στο Λιμένα Μεσολογγίου. Λειτουργεί τρία χρόνια τώρα παράνομο πάρκινγκ σκαφών . Εισπράττονται κάθε χρόνο 1.500.000 euro  κατ ‘εκτίμηση , η ρύπανση είναι ανεξέλεγκτη σύμφωνα με το πόρισμα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος  και το Λιμενικό Ταμείο με το Λιμεναρχείο θα έπρεπε να σταματήσει την παράνομη εμπορική δραστηριότητα από  το 2009 !!
Το Υπουργείο Τουρισμού έκανε σαφές από το 2009 ότι είναι  παράνομη η είσπραξη τελών ελλιμενισμού.  Λιμενικό Ταμείο και Λιμεναρχείο διευκολύνουν τους «επενδυτές-παρκαδόρους».
 Ο EURΟ-κομουνιστής Παπαδόπουλος  εξελέγει  με  ψήφους του «φθαρμένου»  πολιτικού συστήματος με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και με την ενθάρρυνση  του πρώην Γενικού Γραμματέα. Για πρώτη φορά  εξελέγει πρόεδρος, εκπρόσωπος εξ’ οφίτσιο. Τότε όλα ήταν Δημοκρατικότατα…
Η δέσμευση του Παπαδόπουλου ήταν να «τακτοποιήσει» το θέμα Μαρίνα. Μάλιστα  πρόσφατα θεώρησε την έγκριση της νέας χωροταξίας ως την λύση του προβλήματος και έλεγε τότε διάφορα ακατανόητα και παραπλανητικά. Μόλις άρχισαν τα ζόρια με την ποινικοποίηση της υπόθεσης «Μαρίνα Μεσολογγίου», έβαλε την ουρά στα σκέλια και συντάχθηκε με την πρόταση του Ν.Ο.Μεσολογγίου για αποβολή και επαναπροκήρυξη, εσχάτως το ίδιο αποφάσισε γνωμοδοτικά και το Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π Μεσολογγίου.
Το Λ.Τ , το ξεκαθαρίζουμε είναι ο φορέας διαχείρισης του Λιμανιού και έχει την απόλυτη ευθύνη για ότι συμβαίνει!! Πολύ σωστά ο νυν Γ. Γραμματέας κ .Αγγελάκας εγκαλεί (πολύ κομψά θα λέγαμε) για ανικανότητα τους κυρίους αυτούς που δεν μπορούν να προωθήσουν το παραμικρό εκτός από δημοπρατήσεις καφενείων και περιπτέρων !!
Ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Μαστρανδρέου συμβούλευσε τον Παπαδόπουλο και του υπέδειξε τρόπους να αποσπάσει κονδύλια από πρόγραμμα της περιφέρειας . Ο Παπαδόπουλος αδιαφόρησε στις υποδείξεις αυτές (ανικανότητα σύνταξης φακέλων και προτάσεων) , με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα λιμάνια να απορροφήσουν  όλα τα κονδύλια. Το μόνο που έκανε ο Παπαδόπουλος ήταν να καταγγέλλει τον Κατσιφάρα!
Τώρα, κατά την πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ (αντίδραση και ακύρωση όλων των νομίμων διαδικασιών αυτής της χώρας) ρωτάει «ποιος είναι αυτός ο κύριος που μας ζητάει να παραιτηθούμε», αναφερόμενος στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης !!
Φανταστείτε τον πανούλη  σε ένα αριστερό μοντέλο, με ρόλο επιθεωρητή γκούλανγκ!! Μόνο ένας  Sol-zenitsin  θα μπορούσε να περιγράψει τα βάσανα των αντιφρονούντων….
Προς το παρών παρακολουθούμε στην σκηνή του Λιμανιού να ανεβαίνει το έργο  «δεν παραιτούμε ! δεν παραιτούμε»  του Dario Panos !!   κατά το «Non si paga, non si paga!,»
Φιλική συμβουλή , απομακρύνσου από το παγκάρι Πάνο!!

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην παραπάνω επιστολή
 
"Οι επικείμενες αλλαγές στο Λιμενικό Ταμείο και οι… μαύρες αντιδράσεις" έχει ως εξής:
"Με αφορμή ανώνυμη και ανυπόγραφη ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, η οποία στρέφεται ευθέως και συκοφαντικά κατά του σ. Πάνου Παπαδόπουλου – Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου – και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η Σ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου ανακοινώνει τα εξής:
1. Από πού νομιμοποιείται κάποιος ή κάποιοι να χρησιμοποιεί τον τίτλο και την σφραγίδα ενός σωματείου και να καταγγέλλει θεσμούς και πολιτικά κόμματα; Έχει σχετική εξουσιοδότηση; Το γνωρίζουν τα μέλη του ΝΟΜ και πώς επιτρέπουν να διασύρεται με τέτοιο τρόπο ένα σωματείο με συγκεκριμένο περιεχόμενο και αποστολή;


2. Οι προχθεσινές (20-1-2013) εξαγγελθείσες δεσμεύσεις της τρικομματικής κυβέρνησης για το ξεπούλημα Αεροδρομίων, Λιμανιών και Μαρίνων, επιβεβαιώνουν την σθεναρή μας θέση για σταμάτημα κάθε διαδικασίας εκποίησης του εθνικού μας πλούτου, δικαιώνουν την θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου για την επαναδημοπράτηση (της μαρίνας Μεσολογγίου) και καταδεικνύουν με σαφήνεια γιατί ο κ. Αγγελάκας (διορισμένος Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης – κρατικός υπάλληλος) επιθυμεί το “ξήλωμα” του Προέδρου και της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλ/νίας.
3. Αν γίνει πράξη το ξεπούλημα πέραν της εκποίησης Δημόσιας Περιουσίας, αντί πινακίου φακής, θα αποστερήσει σημαντικά οικονομικά οφέλη και για το κράτος και για τον Δήμο και για το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας.
4. Επιθυμούμε να θυμίσουμε ότι, σ’ αυτή την πόλη η πολιτική και προσωπική διαδρομή του καθένα έχει όνομα και αποδέκτες. Ο κ. Αγγελάκας λοιπόν πρέπει να λάβει γνώση για τον ανεπίσημο συμβουλάτορά του, ο οποίος φέρει τον τίτλο του Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου τα εξής:
α) να μην αγνοεί ότι είναι υπόδικος για διακεκριμένη κλοπή και αφαίρεση περιουσιακών στοιχείων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλ/νίας•
β) να μην αγνοεί το γεγονός ότι ο εν λόγω κύριος είναι επαγγελματίας – γυρολόγος με στόχο πάντοτε να βρίσκει καταφύγιο σε συλλόγους και οργανώσεις ώστε να απολαμβάνει συλλογικής ασυλίας, να μην απολογείται πουθενά και να βρίζει εκ του ασφαλούς•
γ) να μην αγνοεί το γεγονός ότι κατ’ εξακολούθηση και συνειδητά συκοφαντεί πρόσωπα και υπολήψεις του Δημοσίου βίου της πόλης•
δ) να μην αγνοεί το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία της πόλης του Μεσολογγίου γνωρίζει το ποιόν και την υπόγεια διαδρομή του. 
5. Όσον αφορά την πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για «ακύρωση όλων των νόμιμων διαδικασιών αυτής της χώρας», θα θέλαμε να τονίσουμε ότι και βέβαια όταν μπορέσουμε θα ακυρώσουμε όλους τους νόμους που επέβαλαν τα καταστροφικά μνημόνια των οποίων προέκταση της πολιτικής τους είναι και το ξεπούλημα δημόσιων νευραλγικών χώρων όπως η μαρίνα Μεσολογγίου. Τέλος να επισημάνουμε ότι δεν νομιμοποιούνται να μιλούν καν εκείνοι που θέλουν να καταργήσουν θεσμούς, φορείς και επιτροπές που και νόμιμη συγκρότηση έχουν και παρουσία στην τοπική κοινωνία ευδιάκριτη και ξεκάθαρη. Αντιθέτως ας απολογηθούν αυτοί που με πρακτικές «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» θέλουν να καταργήσουν κάθε μορφής δημοκρατική τάξη και λειτουργία.
Αναφορικά με τις ροζ αντιδράσεις, τις επιστρέφουμε στους εμπνευστές τους και δηλώνουμε ότι χαρακτηριστικό των μαύρων αντιδράσεων είναι αυτό που λέει και ο λαός μας ότι «κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει».
Τέλος κ. Αγγελάκα σας αφιερώνουμε εξαιρετικά συνοδευτικό ντοκουμέντο για την δράση του εκλεκτού σας συμβουλάτορα."       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου