Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση του ΕΚΜ για την απεργία στα ΜΜΜ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου συμπαραστέκεται στον ηρωικό απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Η καταστροφική πολιτική της ισοπέδωσης των μισθών και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων διαπερνά πλέον κάθε χώρο δουλειάς – σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – και οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και στον “καιάδα” της ανεργίας. Γι’ αυτόν τον λόγο ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στα ΜΜΜ είναι αγώνας αξιοπρέπειας και υπεράσπισης δικαιωμάτων (όχι συντεχνιακών όπως διαλαλούν τα τρικομματικά παπαγαλάκια) ολόκληρου του κόσμου της εργασίας.
Θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζει η κοινή γνώμη ότι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες έχουν υποστεί πέντε διαδοχικές μειώσεις μισθών που φτάνουν σε ύψος 35% μέχρι και 40%. Η κυβέρνηση παρόλα αυτά με την ψήφιση του 3ου μνημονίου αποφάσισε να τους εντάξει στο ενιαίο μισθολόγιο. Η εφαρμογή αυτής της ρύθμισης θα άρχιζε από 1-1-2013. Όμως μετά από νέα διαπραγμάτευση συμφωνήθηκε να παραταθεί η μη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου για 3 μήνες και μέχρι τότε να γίνουν συζητήσεις για την κατάρτιση νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες. Ξαφνικά και χωρίς άλλη ειδοποίηση η κυβέρνηση διέκοψε κάθε συζήτηση και ανακοίνωσε την κατάργηση της Σ.Σ.Ε.
Μπροστά λοιπόν στον ακραίο κυβερνητικό αυταρχισμό οι εργαζόμενοι είχαν υποχρέωση να αμυνθούν με οργή και αποφασιστικότητα. Ο κατήφορος των επιτάξεων και των χυδαίων εκβιασμών δεν πρέπει να περάσει.
Ο αγώνας των εργαζομένων στα ΜΜΜ θα είναι νικηφόρος.
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΞΗΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου