Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου από τη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»


  Μεσολόγγι, 10 Νοεμβρίου 2015


Δελτίο Τύπου
Για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
στις 9-11-2015

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου στις 9-11-2015, η παράταξή μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» κατέθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις:
1. Σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΥΠΕΣ από 20-8-2015 εγκρίθηκε η επιπλέον πρόσληψη δέκα (10) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων 11μηνης χρονικής διάρκειας στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Δύο τα υποερωτήματα: α) Γιατί έχει καθυστερήσει μέχρι σήμερα η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ και πόσα άτομα τελικά θα προσλάβει το Πνευματικό Κέντρο; β) Με δεδομένο ότι πλέον το προσωπικό είναι επαρκέστατο για την τρέχουσα περίοδο 2015 – 2016, θα προχωρήσετε σε προσλήψεις μέσω ΚΟΙΝ.ΣΕΠ;
2. Σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τα τοπικά σχέδια διαχείρισης αποβλήτων στη βάση του ψηφισθέντος εθνικού σχεδιασμού. Τι προτίθεται να κάνει και πότε η Δημοτική Αρχή αναφορικά με την διαβούλευση – συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων;
3. Τι ακριβώς συμβαίνει με τη λιμνοθάλασσα; Έχετε συγκροτήσει επιτροπή. Ποια τα αποτελέσματα των συζητήσεών της; Τι ακριβώς έχει στοχοποιήσει ως προτεραιότητες; Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να γνωρίζει σε τι στάδιο βρισκόμαστε; Για ποια ωριμότητα μελετών και έργων και ποια ιεράρχηση μιλάμε; Ποιος θα αξιολογήσει τις προτεραιότητες ένταξης;
Επί των συγκεκριμένων ερωτημάτων και από τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους προέκυψαν τα παρακάτω:
Ø   Ως προς τους παιδικούς σταθμούς το Πνευματικό Κέντρο αποφάσισε να προσλάβει από τις δέκα (10) εγκριθείσες θέσεις πέντε (5) άτομα ειδικοτήτων που έχουν άμεση ανάγκη οι παιδικοί σταθμοί. Το ερώτημα είναι πώς το προηγούμενο έτος μέσω ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. προσελήφθησαν δεκαοκτώ (18) άτομα και φέτος που υπάρχει εγκριτική διαδικασία προσλαμβάνονται μόνο πέντε (5); Κατά συνέπεια της παραπάνω συλλογιστικής η ανάθεση φέτος σε ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. οδηγείται στις καλένδες και καλώς οδηγείται, μετά κυρίως από το δικό μας αγώνα και τις δικές μας παρεμβάσεις.  
Ø   Ως προς το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων αναφέρθηκε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η συζήτηση – διαβούλευση σε τοπικό επίπεδο.
Ø   Ως προς το καίριο ζήτημα της λιμνοθάλασσας, ο κύριος Δήμαρχος απεδέχθη την συμμετοχή και εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Παρακολούθησης Προτάσεων Έργων και Μελετών μετά από δική μας παρέμβαση.
Άξια αναφοράς, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, είναι και τα παρακάτω:
ü   Η απόσυρση – ανάκληση της απόφασης για επιβολή τελών στα αθλητικά σωματεία του Δήμου και στους αθλούμενους στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, μετά τη δική μας αντίδραση και πριν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
ü   Η διοργάνωση των Πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων και η παραχώρηση της κεντρικής πλατείας για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, κατόπιν δημοπρασίας και όχι απευθείας παραχώρηση μετά και την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου. Το θέμα παραπέμφθηκε στην Οικονομική Επιτροπή ώστε να καθοριστούν οι όροι της σχετικής δημοπρασίας.
                  Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου