Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Δράσεις και Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                                 Αγρίνιο,  23/11/2015
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 3 60314
FAX: 2641 0 48498                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                          
                   
                                   26 Νοεμβρίου έως  9 Δεκεμβρίου 2015

                                «ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ»

                Πρωταγωνιστούν:  Χαρισματικά άτομα με ειδικές ικανότητες ..


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας  Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), όπως καθιερώθηκε η 3η Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει εκδηλώσεις, με τίτλο «ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ» από τις   26 Νοεμβρίου  μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2015, δίνοντας στα Άτομα με Αναπηρία τη δυνατότητα να εκφραστούν με όποιον τρόπο μπορούν, είτε με τα έργα και τις δημιουργίες τους, είτε με τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου συνδιοργανώνονται με το  Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου–Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας,έχουν « πρωταγωνιστές»  ανθρώπους με μεγάλη δύναμη ψυχής, αληθινούς «μαχητές» της ζωής και συμπαραστάτες την Α΄/θμια και τη Β΄/θμια Εκπαίδευση Ν.Αιτ/νίας, Συλλόγους, Φορείς, διακεκριμένους Αθλητές, Καλλιτέχνες και πολίτες.

«Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ δεν είναι αποτέλεσμα των ατομικών λειτουργικών περιορισμών τους, αλλά συνέπεια των ατελειών της κοινωνίας, οι οποίες ορθώνουν εμπόδια στην ικανοποίηση των αναγκών των ατόμων αυτών. Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, δηλαδή της δημιουργίας μιας κοινωνίας που θα χαρακτηρίζεται από συνοχή, δικαιοσύνη και ισότητα. Ο Δήμος Αγρινίου θέλει όλους τους δημότες του δραστήριους και ενεργούς, σε όλους τους τομείς .Μέσα σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, γεννήθηκαν στο Δήμο Αγρινίου  δράσεις συνύπαρξης και ευαισθητοποίησης, με τίτλο : «ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ». Με τις εκδηλώσεις αυτές, που για πρώτη φορά διοργανώνονται σε αυτή την έκταση και με τη συνεργασία τόσων φορέων , εστιάζουμε στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία και «φωτίζουμε» τις «ειδικές» ικανότητές τους. Είναι πολυήμερες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης, ότι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

                   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ   
                                                                                                                                                       
26 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου 2015
10.00-12.00, Δημοτική Αγορά
 
-Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων  (5ο  – 1ο -3ο  - 10ο & 4ο ), του Εργαστηρίου ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ΄΄, του Νηπιαγωγείου ΕΛΕΠΑΠ, του Ειδικού  Επαγγελματικού Γυμνασίου, του Ειδικού Δημοτικού  ΕΛΕΠΑΠ, του  2ου  και 1ου  Ειδικού σχολείου και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγρινίου υπό  την εμψύχωση των δασκάλων του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου και με «οδηγό» τη φαντασία τους, θα συνυπάρξουν, θα συνεργαστούν, θα ζωγραφίσουν, θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια  και  θα διακοσμήσουν γωνιές της πόλης μας.
Μαζί τους,  ο Πρωταθλητής Ελλάδος στο Πιγκγ Πογκγ στην κατηγορία ΤΤ3 κ. Αγγελούδης Παναγιώτης , ο  προπονητής του κ. Γεωργίου Γεώργιος  και ο κ. Χριστοδουλίδης Ρένος,  για να παίξουν με τα παιδιά.
-Έκθεση ζωγραφικής στη  Δημοτικής Αγορά  με έργα των μαθητών.

26 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου 2015
Ενημερωτικές Ομιλίες Ευαισθητοποίησης από τον κ. Αγγελούδη Παναγιώτη, την κ. Σιάμου Μαρίνα και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης της Β/θμιας Εκπαίδευσης ν .Αιτ/νίας κ.Χριστοδουλίδη Ρένο στα εξής σχολεία :
-Γυμνάσιο Λεπενούς (26 Νοεμβρίου2015)
-6ο Λύκειο Αγρινίου(27 Νοέμβριου 2015)
- 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου(30 Νοεμβρίου 2015)
-5ο Λύκειο Αγρινίου (1 Δεκεμβρίου 2015)
- Γυμνάσιο Αγίου Κων/νου (2 Δεκεμβρίου 2015)

3 Δεκεμβρίου 2015

11.30πμ
Στο κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» ,  οι μαθητές του δημόσιου Ειδικού  Νηπιαγωγείου  και του Ειδικού Δημοτικού σχολείου ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου σε συνεργασία με τους μαθητές του  6ου  Δημοτικού  Σχολείου Αγρινίου,  θα παρουσιάσουν το θεατρικό δρώμενο « Ο γλάρος Ιωνάθαν» . Ελάτε να «πετάξουμε»  παρέα με το Γλάρο Ιωνάθαν  στο δικό μας μαγικό ουρανό, αναζητώντας τις αληθινές αξίες της ζωής!

3 - 9 Δεκεμβρίου  2015

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄ θα προβάλλει ταινίες, για όλα τα παιδιά της Α/θμίας και Β/θμιας Εκπαίδευσης:

-3 Δεκεμβρίου « Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας»
-4 Δεκεμβρίου  «Το φως που σβήνει»
- 5 Δεκεμβρίου  «Δύσκολοι αποχαιρετισμοί :ο μπαμπάς μου»
- 6 Δεκεμβρίου  « Το μαύρο μπαλόνι»
- 7 Δεκεμβρίου  « Το Ασχημόπαπο»
- 8 Δεκεμβρίου  «Τα κροκοδειλάκια»
-9 Δεκεμβρίου  « Τα νυχτολούλουδα»

Από  Δευτέρα έως Παρασκευή οι ταινίες θα προβάλλονται αποκλειστικά για τα σχολεία. (Σάββατο και Κυριακή ώρα προβολής : 11.00 π.μ)

5 Δεκεμβρίου 2015 
-7.30 μ.μ
Προβολή της ταινίας Δύσκολοι αποχαιρετισμοί : «Ο μπαμπάς μου»,  παρουσία της σκηνοθέτιδας  κας Πέννυ Παναγιωτοπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

17 Δεκεμβρίου 2015
-Το 1ο Ειδικό σχολείο Αγρινίου στη Δημοτική αγορά στις 9.00 το πρωί,  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας και ενόψει των Χριστουγέννων, θα παρουσιάσει τις χειροτεχνίες  των μαθητών  «Χριστουγεννιάτικο χωριό με ευχές – Για ένα θετικό ταξίδι».

7 Δεκεμβρίου  2015
10.00-12.00

Στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια αγώνας επίδειξης του υβριδικού παιχνιδιού μπάσκετ (T.In.Basket – Total Integrated Basketball) Ένα θαυμάσιο παιχνίδι που  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβρη και επιτρέπει την ταυτόχρονη παρουσία  αθλητών με αμαξίδιο και αρτιμελών αθλητών στον ίδιο αγωνιστικό χώρο.Στον αγώνα διάρκειας 10 λεπτών θα συμμετάσχουν 6 αθλητές με αμαξίδια του Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑΣ και 4 μαθητές από το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου χωρισμένοι σε 2 ομάδες.
 Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμα αγώνες, μεταξύ μαθητών του 6ου  και του 5ου  Δημοτικού σχολείου Αγρινίου και του 1ου  με το 3ου   Γυμνάσιο Αγρινίου, διάρκειας 8 λεπτών. Θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές που θα συμμετάσχουν σ τους αγώνες να αγωνισθούν, είτε όρθιοι είτε με αγωνιστικό αμαξίδιο μπάσκετ.

         Ο Δήμος Αγρινίου σας καλεί  όλους να στηρίξετε ενεργά τις εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου