Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ηχηρό μήνυμα από το Δήμο Αγρινίου για την ανάγκη εξάλειψης κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                                 Αγρίνιο,  25/11/2015
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 3 60314
FAX: 2641 0 48498 



                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         


Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση-ενημέρωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015.

Επιστημονικά  στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου και εθελοντές, συμμετείχαν ενεργά στη δράση, ως κοινωνοί του μηνύματος ενάντια στη βία κατά των γυναικών και έστησαν περίπτερο-ενημέρωσης στον πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη (έναντι Δημαρχείου) από τις 10:00 έως τις 13:00, με σκοπό την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του κοινού.

Στο ενημερωτικό  φυλλάδιο που διανεμήθηκε για τη ”Βία κατά των Γυναικών, εμπεριέχονται και πληροφορίες για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, που λειτουργεί στο Αγρίνιο και  αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών/υπηρεσιών για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας σε περιφερειακό επίπεδο κι έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε γυναίκες θύματα βίας, καθώς και στα παιδιά τους.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας κ. Κώστας Καλαντζής σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών, τονίζοντας ότι ο Δήμος Αγρινίου προσπαθεί να συμβάλει - στο μέτρο των δυνατοτήτων του- στην εξάλειψή τους. «Η βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση αλλά είναι ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Χρειάζεται να διαχυθεί σε όλους τους τομείς της κοινωνίας η αντίληψη της ισότητας και της μη διάκρισης λόγω φύλου. Πέραν των πρωτοβουλιών μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, συμμετέχουμε ενεργά σε ημερίδες και εκδηλώσεις. Μάλιστα το ερχόμενο Σάββατο αντιπροσωπεία μας θα συμμετάσχει στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτοδιοίκησης με θέμα: Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στο επίκεντρο της Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης» υπογράμμισε.

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Δήμου 26413 63406 και 63410.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου