Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Δελτία τύπου Εμποροβ/κου Συλλόγου Μεσολογγίου

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 

………………………..…ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1912…………………………..
Γραφεία: ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 5                                 τηλ. 26310-25564
 (2ος όροφος)                                                   
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Τ.Κ.: 302 00                                       

             1ο 
Μια γεύση από τη Μεσολογγίτικη φιλοξενία είχε την ευκαιρία να απολαύσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, Νίκος Γ. Μαστροπαύλος, στο πλαίσιο αφιερώματος για την πόλη μας, που θα δημοσιευθεί στο ΒΗΜΑgazino την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου, μέσα από τα νεοσύστατα γραφεία του, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων, υποστήριξε την περιήγηση του κ. Μαστροπαύλου στην πόλη μας. Με τη συνδρομή των στελεχών του Συλλόγου ο δημοσιογράφος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να φωτογραφίσει διβάρια -εντός και εκτός του αστικού ιστού-, οινοποιείο, εργαστήριο παραγωγής αυγοτάραχου κ.α.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες μας (τον κ. Μαστροπαύλο και την συνεργάτιδά του κ. Χριστοδουλοπούλου) παρουσίασε η εμπειρία της ορνιθοπαρατήρησης, μιας μορφής τουρισμού με ιδιαίτερα δυναμικές προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή μας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μεσολόγγι, ο απεσταλμένος του Βήματος είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο γεύμα στις εγκαταστάσεις του διβαριού της Κλείσοβας, προσφορά του εκμισθωτή αλιευτικού συνεταιρισμού, αλλά και να γευθεί φρέσκο ψάρι στην ταβέρνα «Μονόματος» στο Αιτωλικό, προσφορά της εταιρείας παρασκευής Αυγοτάραχου «Αφοί Στέφου». 

Η Λιμνοθάλασσα και ο πλούτος της (αλάτι, αυγοτάραχο, ψάρια κ.α.) αποτέλεσαν πόλο έλξης για τον καταξιωμένο φωτορεπόρτερ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στην περιοχή δεν σταμάτησε λεπτό να απαθανατίζει το φυσικό της κάλλος. Ιδιαιτέρως, η βόλτα στις κεντρικές οδούς της πόλης μας, με τα ψαράδικα να ξεχειλίζουν με ολόφρεσκα ψάρια, προσέφερε μοναδικά φωτογραφικά καρέ. Σε ένα από αυτά δε, επιδείχθηκε η παραδοσιακή μέθοδος παρασκευής των υπέροχων Μεσολογγίτικων παστών.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου δεσμεύεται να συνεχίσει δυναμικά την προσπάθεια προβολής του πλούτου της περιοχής μας, εντός και εκτός συνόρων.



2ο ΘΕΜΑ: Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου συγχαίρει το Εργατικό Κέντρο για την πρωτοβουλία οργάνωσης και λειτουργίας του πρώτου Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Μεσολόγγι

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Διοικήσεώς σας και ιδιαιτέρως στον Πρόεδρο, κ. Σπύρο Πλάκα, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία σας να υλοποιήσετε σε συνεργασία με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας – Παράρτημα Μεσολογγίου, το πρώτο Κοινωνικό Φροντιστήριο της πόλης μας.
Η προσπάθεια που κάνετε για να προσφέρετε μαθησιακή υποστήριξη σε μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα σας καθιστά, αναμφίβολα, πρωταγωνιστές στην αντιμετώπιση του φαινομένου υποβάθμισης της μόρφωσης των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων του Μεσολογγίου. Δεδομένου ότι το φαινόμενο αυτό έχει προσλάβει ανησυχητικά μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, το Κοινωνικό Φροντιστήριο δύναται να παράσχει ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι γονείς των οποίων αδυνατούν, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, να καταβάλλουν δίδακτρα σε ιδιωτικά φροντιστήρια για την εκπαιδευτική τους ενίσχυση. Θα θέλαμε, κατ’ επέκταση, να συγχαρούμε και όλους τους καθηγητές που συνδράμουν αφιλοκερδώς σε αυτή την προσπάθεια, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση αναμφίβολα πλήττει και τους ίδιους.
Οφείλουμε να εξάρουμε την κοινωνική ευαισθησία που σας διακρίνει, διαβεβαιώνοντάς σας πως, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας που διατηρεί ο Σύλλογός μας με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στο πλευρό σας, όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά, εφόσον το χρειαστείτε.

                                                                 Για το Δ.Σ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                  ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου