Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ #1  [Πέμπτη 21/1/2016]
Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στο Αγρίνιο το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (http://www.digifest.info) το οποίο αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό θεσμό για την εκπαίδευση στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και σε όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα θα διεξαχθεί σε δεκαέξι (16) πόλεις στην Ελλάδα την Πέμπτη 7, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου 2016.
Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να ενημερωθούν και να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.
Στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου στις 7 και 8 Απριλίου 2016.
Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει η κοινότητα του Φεστιβάλ στο facebook: https://www.facebook.com/digifest.info/ καθώς  και ο λογαριασμός @6digifestait στο twitter όπου ανακοινώνονται τα νέα της τοπικής διοργάνωσης.
Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), με σκοπό την παρουσίαση έργων ψηφιακής δημιουργίας, έργων που έχουν σχέση με την υλοποίηση των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής, Πολιτιστικών, Αγωγής Υγείας) καθώς και έργων Ερευνητικών εργασιών (Project) και Βιωματικών Δράσεων.
Το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στην Αιτωλοακαρνανία διοργανώνεται από τον Σύμβουλο Πληροφορικής Δρ. Σπυρίδωνα Παπαδάκη σε συνεργασία με την Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας και τη Δ/μση Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νία και την οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υποστηρίζεται από τον Δήμο Αγρινίου.   
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες (ιστορικό, προϋποθέσεις συμμετοχής, υλικό) για το φεστιβάλ από την ιστοσελίδα http://6digifestait.blogspot.gr. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως της έδρας τους.
Για την οργανωτική επιτροπή 6ου Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης  
Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου