Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο τύπου Ο.Ε.Β.Α


                                                    Μπαϊμπά 27, 4ος ορ., Τηλ. & FAX: 26410 22713, 301 32  ΑΓΡΙΝΙΟ
                                                                        Ε-mail: oebeait@otenet.gr, http: www.oevait.gr
                                                                                  Έτος ίδρυσης 1929 – Μέλος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

                                                                                                                 Αγρίνιο 21.1.2016
                                                                                          Προς τα ΜΜΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό!
Η κατάσταση των  δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας τα τελευταία χρόνια καθημερινά απαξιώνεται   και   οδηγείται  σε κατάρρευση.
Τα (πρώην) αυτόνομα και πλήρη νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, εξ αιτίας της υποχρηματοδότησης,  της υποστελέχωσης ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, αλλά και της κακοδιοίκησης - κακοδιαχείρισης, έχουν μετατραπεί από τους ιθύνοντες σε ενιαία δομή με θλιβερή υπολειτουργία, όπου κατά περίσταση το νοσοκομείο Μεσολογγίου αποτελεί απενεργοποιημένο σχεδόν παρακολούθημα του νοσοκομείου Αγρινίου και αντίστροφα.
Η αντίστοιχη κατάσταση υπάρχει και στα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να υπολείπεται και των στοιχειωδών ακόμα υποχρεώσεών της, και οι πολίτες του Νομού να συνωστίζονται στα Νοσοκομεία, την ίδια ώρα που αυτά (τα νοσοκομεία) αδυνατούν υποτυπωδώς να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις.
Με αυτά τα δεδομένα, όποιοι αντέχουν ακόμα οικονομικά, έντρομοι απ’ την αδυναμία ανταπόκρισης των νοσοκομείων του νομού και τη  γενικευμένη ανασφάλεια, καταφεύγουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υπηρεσιών υγείας ή κατευθύνονται προς το Ρίο ή την Αθήνα, δημιουργώντας επιπλέον συμφόρηση και αβεβαιότητα για την εξασφάλιση της νοσηλείας τους.
Η κραυγαλέα και κυρίως επικίνδυνη για την υγεία του λαού της Αιτωλοακαρνανίας  κατάσταση και οι πολιτικές που την έχουν δημιουργήσει όχι μόνο δεν επιτρέπεται να συνεχιστούν, αλλά πρέπει άρδην να αλλάξουν. Η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό των ανθρώπων και πρέπει να παραμείνει δημόσιο και δωρεάν για τους πάντες.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου,   καλεί τα μέλη της μαζί με τις οικογένειές τους, αλλά και όλους τους Αιτωλοακαρνάνες στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι την Τετάρτη  27 Ιανουαρίου 2016, για τη σωτηρία και πλήρη επαναστελέχωση και κανονική λειτουργία των δύο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ του Νομού μας αλλά και των ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.
Για το λόγο αυτό τα καταστήματα όλων των μελών των σωματείων, που ανήκουν στην Ομοσπονδία, κατά την ημέρα του συλλαλητηρίου θα παραμείνουν κλειστά!
Ο αγώνας  μας, ο αγώνας του λαού της Αιτωλοακαρνανίας, για πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, καθώς και των Κέντρων Υγείας και λοιπών δομών υγείας του νομού μας, πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωσή του.
  Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας
   Γιώργος Πολύζος                Παναγιώτης Ζήσογλου

  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου