Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ο ξεσηκωμός των αγροτών σε όλη τη χώρα δείχνει το δρόμο του αγώνα!

                                               Συντονιστική Επιτροπή  Αιτωλ/νίας                                                                                                                                                                                                     
                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                                                                                                                                                                                
Οι  αγρότες  ξεσηκώθηκαν σε  όλη  την        Ελλάδα  από  τη Κρήτη  μέχρι τον  Έβρο  γιατί  δεν  αντέχουν  άλλο τα  βάρβαρα-εξοντωτικά  μέτρα  του  3ου  Μνημονίου,  που  μαζί  ψήφισαν  στις  14 Αυγούστου ΣΥΡΙΖΑ,Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ  και ΑΝΕΛ.
Η ΛΑΕ εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των αγροτών και είναι  συμπαράσταση  όχι με λόγια αλλά με έργα, διότι εμείς ψηφίσαμε  ΟΧΙ στο 3ο μνημόνιο .
Η κυβέρνηση με την πρόταση της για το Ασφαλιστικό δεν «σφάζει»  κυριολεκτικά μόνο όλες  τις συντάξεις. Ο βασικές αλλαγές όσον αφορά στο πεδίο της ασφάλισης των αγροτών συνοψίζονται στο ότι: α) το κράτος αποσύρεται από οποιαδήποτε χρηματοδοτική στήριξη παρείχε, β) ο ΟΓΑ ενοποιείται με τα άλλα Ταμεία, γ) οι ασφαλιστικές εισφορές εκτινάσσονται, σταματώντας να καταβάλλονται ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία και μετατρέπονται σε φόρο επί του εισοδήματος για την κύρια σύνταξη και για την περίθαλψη.
 Όμως η άγρια επίθεση  της κυβέρνησης στους αγρότες δε σταματάει στο ασφαλιστικό. Η φορολογική λαίλαπα ξεπερνά κάθε προηγούμενο, σε φόρο εισοδήματος, προκαταβολή φόρου, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚ, αύξηση συντελεστών ΦΠΑ με συνέπεια το κόστος παραγωγής να είναι απαγορευτικό για  γεωργική καλλιέργεια και κτηνοτροφική δραστηριότητα.
Αγρότη,-ισσα,                                                                                                                                                                                                                                                                  Οι ευθύνες για τη σημερινή δεινή οικονομική  κατάσταση των αγροτών είναι συγκεκριμένες, όπως συγκεκριμένοι είναι και όσοι τις φέρουν. Είναι συγκεκριμένες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων,  που πειθήνια εφάρμοζαν και εφαρμόζουν την ισοπεδωτική για την αγροτική μας οικονομία ΚΑΠ και τις συνακόλουθες πολιτικές της ΕΕ. Συγκεκριμένες είναι και οι τεράστιες ευθύνες των συνδικαλιστικών-συνεταιριστικών ηγεσιών που συνετέλεσαν, ως μακρύς βραχίονας των κυβερνήσεων και των πολιτικών που υπηρετούσαν συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και οδήγησαν στην καταστροφή την αγροτική οικονομία(χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάργηση της καπνοκαλλιέργειας, που αποτέλεσε την αρχή της οικονομικής καθίζησης για την Αιτωλοακαρνανία).
Η ΛΑΕ, πιστεύει ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι απόλυτα απαραίτητο να βασιστεί στην αγροτική οικονομία. Γι’ αυτό όχι μόνο πρέπει να αποσυρθούν τα εφιαλτικά ασφαλιστικά και φορολογικά νομοσχέδια, αλλά να δοθούν σαφή και γενναία κίνητρα για δραστηριότητες στον πρωτογενή τομέα. Απαραίτητες προϋποθέσεις γι’ αυτό είναι η εναντίωση στις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ, η βαθιά διαγραφή του φαύλου και μη βιώσιμου χρέους, η ανατροπή των μνημονίων και η φυγή από τη δικτατορία του ευρώ!
Ο ξεσηκωμός των αγροτών σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας στις 5 Ιούλη του 2015. Σε πλήρη εναρμόνιση με όσους αγωνίζονται για την επιβίωση της Ελληνικής κοινωνίας και την πλήρη ανεξαρτησία της χώρας μας. Σε πλήρη αντίθεση με όσους -πολιτικούς και «αγροτοπατέρες»-προπαγάνδιζαν το ΝΑΙ της αδίστακτης ολιγαρχίας! Οι αγρότες πλέον γνωρίζουν ποιοι είναι φίλοι και σύμμαχοί τους και ποιοι είναι εναντίον τους!
Η ΛΑΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό. Μόνο οι συντονισμένοι, μαζικοί, ενωτικοί, μαχητικοί πολύμορφοι και κλιμακούμενοι αγροτο-εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπορούν  να  ανατρέψουν  το  3ο μνημόνιο  και  τις  μνημονιακές  πολιτικές  και  στον  αγροτικό τομέα  και ν’ ανοίξουν το δρόμο για μία πολιτική με προοπτική, ελπιδοφόρα, εναλλακτική, αντιμνημονιακή και προοδευτική .
Να τους σταματήσουμε ! Υπάρχει άλλος δρόμος…
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου