Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο τύπου της Δ.Ο «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»


Δελτίο Τύπου
Για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
στις 18-1-2016

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου στις 18-1-2016, η παράταξή μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» κατέθεσε τρεις (3) ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.
Η πρώτη αφορούσε την διαδικασία ενστάσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την επιλεξιμότητα των αγροτεμαχίων στις περιοχές Διόνι Κατοχής και Θολό Νεοχωρίου και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να ενεργοποιηθεί επ’ αυτού πέραν της επιστολής του Δημάρχου στον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 29-12-2015.
Η δεύτερη αφορούσε τις δειγματοληψίες ύδρευσης από πλευράς Δ/νσης Υγείας – σε σχετικό μας αίτημα από 19-10-2015 για τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρίου, Κατοχής, Γουριάς, Λεσινίου και Πενταλόφου. Η απάντηση της ΔΕΥΑΜ δεν κάλυψε επαρκώς και με στοιχεία το ερώτημά μας.
Η τρίτη αφορούσε το ΕΠΑΛ και το γήπεδο Κατοχής. Ως προς το ΕΠΑΛ Κατοχής η απάντηση που δόθηκε είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί με τον εργολάβο η σύμβαση για την επισκευή του και ως προς το γήπεδο της Κατοχής προέκυψε ξεκάθαρα ότι η ένταξη στο LEADER αλιείας 2007-2013 ήταν δώρο – άδωρο καθότι έληξε η χρηματοδότηση του προγράμματος και ο Δήμος δεν είχε ενεργοποιηθεί όπως έπρεπε για τη σχετική δημοπράτηση μέχρι 31-12-2015. Ως εκ τούτου πιθανότατα το έργο παραπέμπεται στις καλένδες…
Εκτός ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την ομόφωνη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών και υιοθέτησε την πρόταση του πρώην Δημάρχου κ. Π. Κατσούλη για την στήριξη της πρωτοβουλίας για απονομή Νόμπελ Ειρήνης στους συμπατριώτες μας νησιώτες του Αιγαίου που υποδέχονται πρόσφυγες. Δείγμα όμως της διάθεσης εν είδει απαξίας της Δημοτικής Αρχής αποτέλεσε η φράση του Δημάρχου για το «καραβάνι» αλληλεγγύης κάνοντας περιπαικτική αναφορά για ινδικό, αιγυπτιακό κ.λπ. Να υπενθυμίσουμε όμως εδώ ότι «καραβάνια» αλληλεγγύης στηρίζουν και χρηματοδοτούν χρόνια τώρα και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Εκκλησία της Ελλάδας…
Επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης αναδείχθηκαν από την πλευρά μας τα ζητήματα της στοχοθεσίας του Πνευματικού Κέντρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και όλα αυτά σε συνδυασμό με την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Κατά τη δική μας άποψη οι εν λόγω προϋπολογισμοί χαρακτηρίζονται από απουσία οράματος και προοπτικής.
Ταυτόχρονα καταθέσαμε στοιχεία για την πρωτοφανή περίπτωση αγωγής από το Δεκέμβριο του 2014 της ΔΕΥΑΜ κατά του Πνευματικού Κέντρου, δηλαδή Δήμος κατά Δήμου για οφειλές παρελθόντων ετών του Πνευματικού Κέντρου προς την ΔΕΥΑΜ! Ως επίσης και επίσημα στοιχεία κοινοβουλευτικού ελέγχου από τα οποία προκύπτει ότι ο Δήμος Μεσολογγίου δεν έχει κάνει καμία ολοκληρωμένη πρόταση για χρηματοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την τελευταία πενταετία! Να ενημερώσουμε εδώ ότι στις 23-12-2015 η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από δικούς της πόρους χρηματοδοτεί 17 Δήμους σε όλη την Ελλάδα για επισκευή, κατασκευή και ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων και ο Δήμος Μεσολογγίου για άλλη μια φορά απουσιάζει.
Ως εκ τούτου ψηφίσαμε «παρόν» για τους ως άνω προϋπολογισμούς με διαφορετικό σκεπτικό για το κάθε νομικό πρόσωπο. Δώσαμε επίσης θετική ψήφο στον προϋπολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Για το κρίσιμο ζήτημα της ύδρευσης του Αιτωλικού αναλήφθηκε δέσμευση ότι θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση στις 29-2-2016.
Τέλος, θέμα στην ημερήσια υπήρχε για λήψη σχετικής απόφασης για τον ορισμό μελών στις Επιτροπές Διαγωνισμών, Προμηθειών και Αξιολόγησης Προσφορών με εισήγηση της οικονομικής επιτροπής να συγκροτηθούν μόνο από υπαλλήλους και να μη συμμετάσχουν δημοτικοί σύμβουλοι (!), η οποία και αποσύρθηκε για να επανέλθει… Εύλογα τα ερωτηματικά, χρήσιμες οι απαντήσεις.
Και ένα τελικό σχόλιο: Ας αναβαθμίσουμε τη λειτουργία και τις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εικόνα βαίνει συνεχώς αποκαρδιωτική και απαξιωτική, πράγμα που μας αφορά όλους…               
                  Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου