Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο τύπου ΛΑ.Ε


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ενεργοποίηση των φορέων για το νοσοκομείο…
Η Αγρινιώτικη κοινωνία αλλά κι ευρύτερα η κοινωνία του νομού μας, αρκετά χρόνια, με αγωνία και οδύνη, βλέπει την απαξίωση των δημόσιων  δομών υγείας.
Έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για αποτροπή της κατάρρευσης των νοσοκομείων του νομού από φορείς του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε, όπως όφειλε και ο Δήμος Αγρινίου. Όμως τι νόημα έχει η ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας, αν ο Δήμος δεν ενημερώνει  και δεν καλεί άμεσα  όλους τους κοινωνικούς-συλλογικούς φορείς σε πάνδημη ενεργοποίηση, για το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου την υγεία;
Μια σειρά από φορείς, όπως συνδικαλιστικά πρωτοβάθμια σωματεία,  Εργατικό Κέντρο, αγροτικοί φορείς, πολιτιστικοί φορείς, αθλητικοί φορείς κλπ αγνοούνται από την πρόσκληση του Δήμου Αγρινίου για τα τεράστια προβλήματα του νοσοκομείου Αγρινίου, στη σύσκεψη (συνάντηση και λήψη απόφασης)  στις 12/1/2016.
Είτε από προχειρότητα, είτε από αντίληψη, η πρόσκληση του Δήμου Αγρινίου δείχνει μια επιλεκτικότητα, που δε συντελεί στη συνολική ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά μάλλον την αποθαρρύνει.
Η ΣΕ της Λαϊκής Ενότητας Αγρινίου θεωρεί ότι όλοι οι φορείς, όλοι οι ενεργοί πολίτες, όλη η τοπική κοινωνία πρέπει να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν δυναμικά  τις δομές υγείας που δικαιούνται.
Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και αφορά τους πάντες!

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου