Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση Επιτροπών Παιδείας & Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας

Ανακοίνωση - ανοιχτή πρόσκληση

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη μελών, φίλων και στελεχών του κόμματος, με αντικείμενο τον ανοιχτό διάλογο για την Παιδεία.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας.
Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο Κώστας Αλεξίου, Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής και μέλος της επιτροπής Παιδείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συζήτηση αναλύθηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία και έγινε ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα, τους στόχους και το όραμά μας για τη Δημόσια Παιδεία στη χώρα μας.
Η επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και οι φίλοι του κόμματος δηλώνουν τη διάθεσή τους, όχι μόνο να συμμετάσχουν στον διάλογο για την Παιδεία, αλλά και να ανοίξουν τον διάλογο σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κοινωνία.
Καλούμε όλους τους φορείς και όλους τους πολίτες και του Νομού μας να συνδράμουν στον ανοιχτό αυτό διάλογο με τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τη φαντασία τους, χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις.
Ο στόχος και το οραμά μας είναι Δημόσια, δωρεάν Παιδεία που θα χωρά όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, σχολείο δημοκρατικο και ανοιχτό στην κοινωνία, με τους εκπαιδευτικούς να κάνουν το λειτούργημά τους με αξιοπρέπεια.

Επιροπή παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Η  Επιτροπή Υγείας της Ν.Ε Αιτωλ/νιας του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την κινητοποίηση των μαζικών φορέων του νομού μας για τη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας.
 Η κινητοποίηση αυτή έχει  ιδιαίτερη σημασία σήμερα που, μετά από 5 χρόνια υπονόμευσης του δημόσιου τομέα υγείας με τις πολιτικές της λιτότητας, κάθε λογής ιδιωτικά συμφέροντα  προσπαθούν να εισβάλουν στο χώρο της υγείας.
Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή μιας σειράς μαζικών φορέων, Δημάρχων και της Μητρόπολης  που για πρώτη φορά ασχολούνται και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις. Είμαστε σίγουροι(;) ότι το ενδιαφέρον τους θα έχει συνέχεια και δεν έχει σχέση με μικροπολιτικές αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες(...)
Χαιρετίζουμε και την απόφαση του Ε.Κ.Α - επίσης για πρώτη φορά- να συμμετέχει, καθώς φαίνεται να αντιλαμβάνεται(;) την ανάγκη ενωτικών κινητοποιήσεων για τα δημόσια αγαθά και της καλυτέρευσης της ζωής των εργαζόμενων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντα παρών στους αγώνες, καλεί και σήμερα τον λαό του Νομού μας να συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις για τη δημόσια υγεία.
Η σημερινή κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της πενταετούς λιτότητας που επέβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με  συνεχείς περικοπές των προϋπολογισμών για πέντε χρόνια, απολύσεις εργαζομένων, κλείσιμο δομών υγείας και πάγωμα νέων διορισμών. Στόχος τους να υποβαθμιστεί και να συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας για να εισβάλουν τα ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς ανταγωνισμό.
Σήμερα για πρώτη φορά έχουμε αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία μετά από 5 χρόνια συνεχών μειώσεων, οι  προϋπολογισμοί των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου αυξήθηκαν κατά 15% και δόθηκε  έκτακτη επιχορήγηση 1.000.000 ευρώ. Για πρώτη φορά πληρώθηκαν γιατροί, προσωπικό ,προμηθευτές- και μάλιστα και για τα χρωστούμενα προηγούμενων χρόνων- και καλύφτηκαν οι ανάγκες σε υλικά, συντήρηση, φάρμακα κτλ. Ενώ καταργήθηκε το 5ευρω και καθιερώθηκε η ελεύθερη  πρόσβαση σε όλους τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
Προχώρησε η νέα διοίκηση στην πρόσληψη, με οργανική θέση, μόνιμης παιδιάτρου στο Μεσολόγγι και με την άμεση πρόσληψη ενός ακόμη επικουρικού γιατρού θέτει σε επαναλειτουργία την παιδιατρική κλινική. Διορίστηκε καρδιολόγος στο Αγρίνιο.
Μόλις πρόσφατα τέθηκαν σε λειτουργία, αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ενέργειες και δόθηκαν οι άδειες από τον Δημόκριτο, ο υπερσύγχρονος μαστογράφος και ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Παράλληλα στη νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου επισκευάστηκε ο υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος  και προσλήφθηκε νέος ιατρός ακτινολόγος. Ταυτόχρονα το κυτταρολογικό τμήμα του νοσοκομείου Αγρινίου ανακοινώνει δωρεάν test pap για όλες τις γυναίκες της περιοχής. Τέλος, προκηρύχτηκαν πανελλαδικά 3.500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Είναι φανερό όμως ότι όλα αυτά που έγιναν σε 6 μήνες είναι πολύ λίγα σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν στον χώρο της υγείας, ιδιαίτερα στον νομό μας. Η καταστροφή είναι μεγάλη και δεν φθάνει μόνο η αποκατάσταση. Εμείς θέλουμε σύγχρονη δωρεάν δημόσια υγεία που θα καλύπτει όλους τους κατοίκους του νομού μας και αυτό δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται όραμα ,σχέδιο, προγραμματισμός και πάνω απ’ όλα χρειάζεται ο κόσμος να είναι σε εγρήγορση και κινητοποίηση.  
Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας.
Οι αγώνες αυτοί ενισχύουν την πάλη ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, την ιδιωτικοποίηση της υγείας και τις  πολιτικές της λιτότητας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου