Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Νέα θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα ΑιτωλικούΕνα έργο βασισμένο στο “Το Νησί των Σκλάβων” του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Πιερ Ντε Μαριβώ. Πρόκειται για ένα κλασικό κείμενο του 18ου αιώνα, που δίνει το έναυσμα για μια αλλόκοτη μουσική κωμωδία, που μιλά για τις πιο ύπουλες μεταμορφώσεις του σήμερα. Σε μια τέτοια κωμωδία, οι μεταστροφές δεν έχουν τέλος, με σπαρταριστό χιούμορ και καλά κρυμμένη βία, ανατέμνονται οι μηχανισμοί της εξουσίας. Ένα κείμενο λοιπόν, που γράφτηκε το 1725, παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ.
Τέσσερις ναυαγοί σε ένα νησί, αναγκάζονται να συμμορφωθούν με το τοπικό έθιμο που θέλει τους αφέντες να αλλάζουν ρόλους με τους σκλάβους τους. Απέναντί τους, ακόμη ένα πρόσωπο – αυτό που θα επιβάλλει τους κανόνες... Το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι μοιάζει να έχει ευγενείς σκοπούς: οι αφέντες θα αντιληφθούν βιωματικά τι σημαίνει άσκηση εξουσίας, οι σκλάβοι θα δοκιμαστούν ως αφέντες, οι αξίες της δικαιοσύνης, του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας θα θριαμβεύσουν. Το πέμπτο πρόσωπο, εκπρόσωπος της εξουσίας αυτής της ουτοπικής πολιτείας που κατοικείται από τους απογόνους εξεγερμένων σκλάβων της αρχαίας Αθήνας, αναπαράγει το πείραμα.
Οι αφέντες αλλάζουν ρούχα με τους σκλάβους τους, τα όρια ανάμεσα στο θέατρο και τη ζωή γίνονται δυσδιάκριτα. Η μουσική - αυτή τη φορά ζωντανά στη σκηνή - από τους "Μέτοικους" εισβάλλει δυναμικά επιχειρώντας να διεμβολίσει τις βεβαιότητές μας. Πώς θα εξελιχθεί αυτό το παιχνίδι; Θα λάμψει η αλήθεια ή μήπως τελικά «όλα είναι θέατρο, ψέματα και ύπουλα μπερδέματα»;
Σκηνοθεσία - Προσαρμογή Διαλόγων: Διονυσία Ολιβώτου
Πρωτότυπη Μουσική: "Μέτοικοι"
Οργάνωση Παραγωγής: Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού
Παραγωγή: Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό"
Δείτε το trailer της παράστασης:


Σάββατο 19 Μαρτίου & Κυριακή 20 Μαρτίου
 ώρα 8.30 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο "Ευανθία Καρβέλη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου