Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Συνάντηση Σκουρλέτη με την επιτροπή κατά της εκτροπής του Αχελώου


Γιώργος Βαρεμένος
Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ΣΥΡΙΖΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15 Μαρτίου 2016                                           

Τη σαφή και κατηγορηματική θέση της κυβέρνησης ότι το σχέδιο για την εκτροπή του Αχελώου αποτελεί παρελθόν, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση που είχε το απόγευμα με την επιτροπή φορέων Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής του Αχελώου, την οποία συνόδευε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος. Τη θέση αυτή, όπως δήλωσε ο υπουργός, θα διατυπώσει η Διοίκηση και στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά την εκδίκαση της σχετικής προσφυγής.
Η εξέλιξη αυτή, είπε ο Γιώργος Βαρεμένος, «είναι πολύ θετική και στην ουσία ανατρέπει την εκτροπή της λογικής και τον βιασμό της φύσης που προώθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επιχειρώντας να παρακάμψουν με τεχνάσματα τα ευρωπαϊκά πλαίσια». Δεν πρόκειται για τοπικιστικούς ανταγωνισμούς, τόνισε, αλλά για μια «εθνική επιλογή που πρέπει να συνεχιστεί με έργα ανάπτυξης και στη Θεσσαλία και στην Αιτωλοακαρνανία».
Στο πλαίσιο μιας τέτοιας πολιτικής ισόρροπης ανάπτυξης, κατέληξε ο Γιώργος Βαρεμένος, πρέπει να λαμβάνεται πάντοτε υπόψη το γεγονός ότι η Αιτωλοακαρνανία διαθέτει σημαντικό μέρος των υδατικών της πόρων για τις ανάγκες άλλων περιοχών, και του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου