Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Ψυχή ζώσα, που αντιστέκεται και δεν υποχωρεί


 Μεσολόγγι, 16 Μαρτίου 2016



Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε μάρτυρες της διαβούλευσης που ξεκίνησε η 6η ΥΠΕ για τον Υγειονομικό Χάρτη στην Αιτωλ/νία και της σωρείας δικαιολογημένων αντιδράσεων, ιδιαίτερα των φορέων του Μεσολογγίου. Η τοποθέτησή μου στην συζήτηση – διαβούλευση στο Αγρίνιο (6/3) ήταν και παραμένει σαφής και ξεκάθαρη: Συντάσσομαι με το καθολικό αίτημα αποσύνδεσης των δύο (2) νοσοκομείων που εκφράστηκε με πάνδημο τρόπο από τους φορείς και τους δημότες και καλώ την 6η ΥΠΕ να ανακαλέσει τις προτεινόμενες καταργήσεις κλινικών στο Μεσολόγγι καθώς και την πρότασή της για την μη 24η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού.
Επιθυμώ για μια ακόμη φορά να καταστήσω σαφές ότι από τη στιγμή που μιλάμε για δημόσια υγεία, ο μόνος στόχος που μπορεί να την υπηρετήσει είναι η επαρκής στελέχωση του νοσοκομείου και η αποσύνδεσή του από το Αγρίνιο. Οι λόγοι είναι χιλιοειπωμένοι: Γεωγραφικό και πληθυσμιακό ανάγλυφο, κόστος μετακινήσεων, απώλεια προσωπικού, λειτουργία κλινικών και ΕΚΑΒ, στατιστικά δεδομένα υποδοχής και εξυπηρέτησης ασθενών κ.λπ.
Δεν είναι δυνατόν ένας Νομός 230.000 κατοίκων να μην έχει δύο (2) αυτόνομα νοσοκομεία την στιγμή κατά την οποία προτείνονται αποσυνδέσεις νοσοκομείων όπως π.χ. Σπάρτης και Μολάων στην ίδια Υ.Π.Ε. και οι Μολάοι να διαθέτουν μόλις 40 κλίνες!
Εδώ η επιστήμη, η πραγματικότητα και η στατιστική σηκώνουν τα χέρια ψηλά!
Και για να μην “κοσκινίζουμε” ακόμα περισσότερο:
Ø  Η πρόταση της 6ης Υ.Π.Ε. για κατάργηση των κλινικών στο Μεσολόγγι πρέπει ΑΜΕΣΑ να αποσυρθεί.
Ø  Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στελέχωσης των υφιστάμενων κλινικών και να λειτουργήσει επιτέλους ο αξονικός τομογράφος (εκδόθηκαν όλες οι άδειες).
Ø  Η αποσύνδεση ήταν και παραμένει στρατηγικός μας στόχος. Η όποια απόφαση να παρθεί σε πολιτικό επίπεδο από το Υπουργείο Υγείας. Και εδώ πειραματισμοί και πισωγυρίσματα δεν χωρούν.
Ø  Η τακτική αντιπαλότητας που υποδαυλίζει τις σχέσεις Αγρινίου – Μεσολογγίου και προσφάτως ανοίγει μέτωπα εκ του μη όντως, πρέπει να απασχολήσει σοβαρά αυτούς που την υποθάλπουν και την υποκινούν. Να λάβουν όμως υπ’ όψιν τους ότι έχουν γνώση οι φύλακες…
Είμαστε εδώ λοιπόν. Ως ψυχή ζώσα που δεν υποχωρεί και που αντιστέκεται. Μαζί με τους πολίτες και την κοινωνία. Τώρα εάν κάποιοι θέλουν να στραφούν κατά της κοινωνίας, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες...     

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Π. Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου και
Μέλος του Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας

ΥΓ1: Και για να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι. Στη ζωή δεν σημαίνει ότι όταν έχεις ένα δίκαιο αίτημα δεν το συζητάς και αποχωρείς, αφήνοντας τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα… Αυτό μπορεί να βολεύει τον οποιονδήποτε δεν υπηρετεί όμως την κοινή υπόθεση και τον κοινό στόχο.
ΥΓ2: Αν κάποιοι επιζητούν να απεκδύονται του όποιου κόστους και κάποιοι άλλοι να “απολαμβάνουν” την χλεύη όσων θα ακολουθήσουν, λάθος δρόμο διάλεξαν. Αυτό προς πάσα κατεύθυνση.
ΥΓ3: Μπορεί κάποιος να μας πει εάν προκύπτει από πουθενά μνημονιακή υποχρέωση για την διασύνδεση των νοσοκομείων; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου