Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

λάβαμε και δημοσιεύουμε..

Θέμα : Διαγραφή του κυρίου Νικολάου Μουρκούση από το κόμμα μας, τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ονομάζομαι Καρανικόλας Ιωάννης και είμαι Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού " ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ " του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
Μετά την διεξαγωγή γκάλοπ, από μέρος της παράταξή μας, της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, για την επιλογή του Υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, οι συνεργάτες μου και εγώ δηλώσαμε, ότι αποσυρόμαστε από την πολιτική σκηνή του Νοεμβρίου 2010, προς όφελος της Δημοκρατικής παράταξης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και στηρίζουμε την επιλογή του κυρίου Γεωργίου Πρεβεζάνου ως Υποψήφιο Δήμαρχο, όπως προτάθηκε από την παράταξή μας.

Θέλω να σας θυμίσω κύριε Πρόεδρε, ότι σας ζήτησα πολλές φορές το χρίσμα του Υποψηφίου Δημάρχου της Ι.Π. Μεσολογγίου, χωρίς όμως να έχω κάποια επίσημη απάντηση. Επίσης, θέλω να σας κάνω γνωστό ότι εφόσον δεν είχα καμία απάντησή σας στο αίτημά μου για χρίσμα και χωρίς να υπάρχει κάποιος άλλος Υποψήφιος χρισμένος από το κόμμα, είχα εκδηλώσει το ενδιαφέρον να κατέβω ως πολιτικά ανεξάρτητος στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Όμως, όταν τελικά αποφασίστηκε να γίνει γκάλοπ, από μέρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για την επιλογή του Υποψηφίου Δημάρχου, δήλωσα παρών, αλλά υπήρχαν και κάποιοι όροι για την συμμετοχή μου στο γκάλοπ, ο πρώτος Υποψήφιος θα έπαιρνε το χρίσμα και οι υπόλοιποι είτε θα έμπαιναν στον Δημοτικό Συνδυασμό του πρώτου, είτε θα απείχαν από τις Δημοτικές εκλογές. Προσωπικά επέλεξα από την αρχή, σε περίπτωση αποτυχίας μου, να απέχω από τις Δημοτικές εκλογές, όπως και θα πράξω.

Στην περίπτωση όμως, ενός συνυποψήφιού μου στο γκάλοπ, του κυρίου Νικολάου Μουρκούση, ενώ και αυτός είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να είναι πολιτικά ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος, συμμετείχε στο γκάλοπ, προφανώς αναγνωρίζοντας και τους όρους συμμετοχής του χρίσματος, αλλά όταν είδε ότι βγαίνει πρώτος στο γκάλοπ, ξανά ανεξαρτητοποιήθηκε.

Για μένα κύριε Πρόεδρε είναι ηθικό το θέμα που προκύπτει με την συμμετοχή του κυρίου Νικολάου Μουρκούση στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και σας ζητάω την άμεση διαγραφή του από την παράταξή μας, τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Προσωπικά, ο κύριος Νίκος Μουρκούσης ως Ιατρός, ως απλός πολίτης μου είναι συμπαθής, όμως ως πολιτικός, ως Υποψήφιος Δήμαρχος μου εμπνέει « ανασφάλεια »,« αναξιοπιστία » και το χειρότερο είναι ότι παίζει με την παράταξή μας και το κόσμο της, τους Νεοδημοκράτες. Σε όλο το κόσμο λέει ότι είναι Νεοδημοκράτης ίσως για να κερδίσει ψήφους από το χώρο μας, γι’ αυτό άλλωστε μπορεί να μπήκε και στο γκάλοπ, για να τραβήξει ψήφους από τους Νεοδημοκράτες και μετά να ανεξαρτητοποιηθεί.

Πρέπει να γνωρίζετε κύριε Πρόεδρε, ότι ο συγκεκριμένος κύριος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα κοινά, από τον χώρο της Αριστεράς, μεταπήδησε στον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μετά βρήκε καταφύγιο στην παράταξή μας, τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006, είχε κατέβει ως « αντάρτης » της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ήταν η αιτία που δεν κερδίσαμε τις εκλογές. Στους τρείς μήνες παραιτήθηκε από Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού του και ως Δημοτικός Σύμβουλος, χωρίς να ενδιαφερθεί ποτέ για τα προβλήματα του τόπου. Ξαφνικά, τρεις μήνες πριν τις εκλογές του 2010, θέλει να γίνει Δήμαρχος και πάλι ως « αντάρτης » της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ . Θα τον αφήσετε κύριε Πρόεδρε να παίζει με την νοημοσύνη μας, με τα πιστεύω μας, με την Παράταξή μας, με τους ανθρώπους που στηρίζετε με το χρίσμα, με τον τόπο μας ;

Για αυτό, σας ζητάω την άμεση διαγραφή του κυρίου Νικολάου Μουρκούση από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πριν τις εκλογές, ώστε να δούμε ως « πολιτικά ανεξάρτητος » όπως διαλαλεί ότι κατεβαίνει, αν πράγματι μπορεί να μαζέψει τις ψήφους που θέλει.

Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει η άποψη ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να εμπλέκονται τα κόμματα και οι κομματικοί μηχανισμοί, όμως όταν δίνονται χρίσματα και στηρίξεις σε Υποψηφίους Δημάρχους, είτε άλλους, οφείλουμε να τους προστατεύουμε και πρωτίστως να προστατεύουμε το κύρος μας ως Παράταξη για τις επιλογές μας. Μόνο έτσι θα πείσουμε τον Νεοδημοκράτη ότι πρέπει να μας εμπιστευθεί και τώρα και μετά τις εκλογές. Μόνο όταν έχουμε Αρχές και Αξίες ως κόμμα, μπορούμε να είμαστε δίπλα στον Νεοδημοκράτη.

Με εκτίμηση

Ο Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού " ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ "




Καρανικόλας Χ. Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου