Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Διεθνές ιατρικό συνέδριο-σεμινάριο ή αλλιώς εναλλακτικός τουρισμός!!

Με μεγάλη επιτυχία έληξαν οι διεργασίες του 7ου Διεθνούς Θερινού Σεμιναρίου Ανοσογεννετικής (7th Summer School on Immunogenetics) που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Ανοσογεννετικής (EFI - European Federation of Immunogenetics), την Αμερικάνικη Εταιρία Ιστοσυμβατότητας και Ανοσογεννετικής (ASHI - American Society for Histocompatibility & Immunogenetics) και την Ασιατική Εταιρία Ιστοσυμβατότητας και Ανοσογενετικής (APHIA - Asia-Pacific Histocompatibility & Immunogenetics) που έλαβε χώρα στο Μεσολόγγι από 3 έως 6 Οκτωβρίου 2010, στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Theoxenia.Η παρουσία διακεκριμένων επιστημόνων παγκοσμίως αναγνωρισμένων στο χώρο της Ιατρικής έρευνας και ειδικευμένους σε θέματα Ανοσογεννετικής, Ιστοσυμβατότητας και Μεταμοσχεύσεων εγγυήθηκε την επιτυχία του Σεμιναρίου.
Οι συμμετέχοντες 60 τον αριθμό προέρχονταν από όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου και έδωσαν μια ξεχωριστή νότα αυτές τις μέρες στην πόλη μας. Το πρόγραμμα εργασιών ξεκινούσε στης 9 το πρωί και τελείωνε αργά το απόγευμα. Οι χώρες των συμμετεχόντων ήταν : ΗΠΑ, Μεξικό, Αργεντινή, Γαλλία, Αγγλία, Φιλανδία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Ρωσία, Ισπανία, Τσεχία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Τουρκία, Σουδάν, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Ταϊλάνδη, Αυστραλία, Ινδία, Ελλάδα.
Η διακεκριμένη ιατρός και γνωστή μας Μεσολογγίτισσα Κα Σταυροπούλου Γκιόκα που διοργάνωσε το σεμινάριο στο Μεσολόγγι μαζί με τους τοπικούς συνεργάτες της ξενάγησαν τους προσκεκλημένους στα αξιοθέατα της πόλη.
Οι καλεσμένοι στον λίγο ελεύθερο χρόνο που είχαν επισκέφτηκαν την Τουρλίδα, τον Κήπο των Ηρώων, την Δημοτική Πινακοθήκη στην κεντρική πλατεία, την Βυρωνική Εταιρεία όπου ξεναγήθηκαν από την πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Κα Φλώρου Ρόζα .Την τελευταία βραδιά επισκέφτηκε το Hotel Theoxenia ο χορευτικός όμιλος Μεσολογγίου και παρουσίασε ένα πρόγραμμα από παραδοσιακούς Ελληνικούς - Τοπικούς Χορούς και ευχαρίστησε πολύ τους καλεσμένους.
Η διοργάνωση στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία από την πλευρά των τοπικών επιχειρηματιών, και τα σχόλια των συμμετεχόντων ήταν πολύ θετικά. Τέτοιες ενέργειες στηρίζουν την τοπική κοινωνία και οικονομία. Πρέπει να συγχαρούμε την Κα Σαυροπούλου Γκιόκα που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο αγαπάει αυτή την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου