Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Λάβαμε και δημοσιεύουμε..

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
Γραφείο Τύπου, τηλ. 2103220221, 6948369941, e-mail: antpress@gmail.com

18/10/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατατέθηκαν χθες τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στους συμμετέχουν οι δυνάμεις και οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρόκειται για αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια που αποτελούνται από αγωνιστές εργαζόμενους, άνεργους, αγρότες, νεολαίους, μετανάστες, που τοποθετούνται ξεκάθαρα ενάντια στην κυβέρνηση, το Μνημόνιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ και καλούν τον λαό σε αγώνες για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής όχι μόνο στις κάλπες, αλλά κυρίως πριν και μετά τις εκλογές.
Η κάθοδος των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε συνεργασία με άλλες αντικαπιταλιστικές δυνάμεις και ανένταχτους αγωνιστές, σε 10 περιφέρειες και δεκάδες δήμους της χώρας αποτελεί σημαντικό βήμα για την παρουσία και τη δράση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, και αναδεικνύει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε πέμπτο πολιτικό φορέα σε αριθμό ψηφοδελτίων και υποψηφίων πανελλαδικά.
Συγκεκριμένα, τα ψηφοδέλτια που στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Περιφέρειες είναι:
1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο συνδυασμός «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Ανταρσία σε Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ» στηρίζεται από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη και πολλούς ανένταχτους αριστερούς.
Επικεφαλής του συνδυασμού είναι ο Άγγελος Χάγιος, γνωστός από τον αντιδικτατορικό αγώνα, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 1982 μέχρι το 1990 και πρώην μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, από όπου αποχώρησε το 1989 διαφωνώντας με τις συγκυβερνήσεις Τζαννετάκη – Ζολώτα και την ακραία υποταγή της Αριστεράς.
http://anticapitalist-attiki.blogspot.com

2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο συνδυασμός «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ -Ανταρσία σε Kυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη» στηρίζεται από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Επικεφαλής ο Γιάννης Κούτρας, γιατρός, πρόεδρος της Νοσοκομειακής Επιτροπής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκράτειου.

3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τον συνδυασμό «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» στηρίζουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Κ.Ο. Ανασύνταξη, οι Κομμουνιστικοί Πυρήνες, καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές. Επικεφαλής τέθηκε ο Νίκος Ζήκος, που είχε διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος την περίοδο 1998-2002, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εκπρόσωπος του συλλόγου στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, μέλος κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Ιωαννίνων και μέλος του Συλλόγου Πολυτέκνων.
http://drasy-norasy.blogspot.com

4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο συνδυασμός «Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δεσύλλα, γεωπόνο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρώην ευρωβουλευτή (1989-1994) που αποχώρησε από το ΚΚΕ διαφωνώντας με την πολιτική επιλογή της «συγκυβέρνησης».
http://arpa-de.blogspot.com/

5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά» στηρίζεται από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Κ.Ο. Ανασύνταξη και ανένταχτους αγωνιστές.
Επικεφαλής ο Παναγιώτης Κάτσαρης, γεωπόνος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΘΙΑΓΕ, του Συλλόγου Γεωπόνων Μεσσηνίας και μέλος της πανελλαδικής Γενικής Συνέλευσης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
http://www.paremvasistomoria.blogspot.com/



6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» κατεβαίνει με επικεφαλής τον Φάνη Γενηκομσίου, πρώην ιδιωτικό υπάλληλο και τώρα άνεργο, από τη Λάρισα.

7. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία - Eνάντια σε Mνημόνιο, Kυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ» με επικεφαλής τον Σπύρο Κωνσταντινίδη, φωτογράφο και Γραμματέα του Συλλόγου Ενάντια στις Εξαρτήσεις Νομού Κοζάνης.

8. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο συνδυασμός «Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά» κατέρχεται με επικεφαλής τον Τάκη Τσιρεπλή, εκπαιδευτικό και νυν δημοτικό σύμβουλο Καλλονής Λέσβου.
http://aegeanantarsia.blogspot.com

9. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

«Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», με επικεφαλής τον Γιώργο Μποτσίδη, που εργάζεται ως μισθωτός υδραυλικός.



10. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Η «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη» με επικεφαλής τον Ρίζο Σεραφείμ, δάσκαλο, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Χανίων, που στηρίζεται από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Κ.Ο. Ανασύνταξη και ανένταχτους αγωνιστές.

11. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
«Αντικαπιταλιστική Αριστερά στο Ιόνιο», με επικεφαλής την Αντωνία (Τόνια) Λαχανιώτου, εργαζόμενη από τη Ζάκυνθο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης στηρίζει και συμμετέχει μαζί και με άλλους αγωνιστές της αριστεράς σε δεκάδες δημοτικά σχήματα και ψηφοδέλτια που θα λάβουν μέρος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές σε όλη την Ελλάδα. Τα δημοτικά ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου