Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Λάβαμε και δημοσιεύουμε..

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στη ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Ανακοίνωση για τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού
«Η κυβέρνησις μου θα ήτο ανάξια του ονόματός της αν άφηνε την συνέχιση των μισερών αυτών έργων. (δηλαδή την αντίσταση του Λαού εναντίον των γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους). Προς τούτο εθεώρησεν ως υπέρτατον καθήκον την οργάνωσιν των Σωμάτων ασφαλείας, προς αντιμετώπισιν των κακούργων (...). Την δύναμιν ταύτην των Σωμάτων Ασφαλείας συνεκροτήσαμεν με την συνδρομήν των γερμανικών Αρχών προς τις οποίες απηυθύνθημεν ...» Ι.Ράλλης γερμανόφιλος πρωθυπουργός 1943-44.

Ο «άνθρωπός μας στην Ελλάδα» όπως γράφτηκε στους “Financial Times”, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της τρόικα, στη διακαναλική συνέντευξη έθεσε για μια ακόμη φορά το εκβιαστικό ψευτοδίλημμα: Ή μας ψηφίζετε ή κηρύσσουμε εθνικές εκλογές. Ή μας ψηφίζετε ή χάος . Με απλά λόγια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η τρόικα και εκτελεί πιστά η δωσίλογη κυβέρνηση εκβιάζει να ψηφίσουμε τους κατά τόπους τοποτηρητές τους σε περιφέρειες και δήμους.

Εργαζόμενοι – ες, Νέοι – ες, Άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού
Να απορρίψουμε το ψευτοδίλημμα  Να απαντήσουμε υπερήφανα!

Ο δρόμος για να ανακοπεί η πορεία εξαθλίωσης του εργαζόμενου λαού είναι η ανατροπή της πολιτικής του μονόδρομου που επέβαλε η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Οι εκλογές είναι ένα μικρό πρώτο βήμα. Η μαχόμενη εργατική τάξη, οι φοιτητές, οι μαθητές στη Γαλλία μας δείχνουν το δρόμο. Ο φόβος μήπως αυτό λειτουργήσει ως ντόμινο για τους εργαζόμενους της χώρας μας, ανάγκασε τον κ. Παπανδρέου να βγει ως εκπρόσωπος του κεφαλαίου και να υπερασπιστεί την αποπληρωμή των τοκογλυφικών ιμπεριαλιστικών δανείων.
Πρέπει να τους σταματήσουμε. Με την ψήφο μας αλλά κυρίως με τη δράση μας και μ’ ένα αναγεννημένο ταξικό εργατικό κίνημα, μ’ έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Καταψηφίστε το μαύρο μπλοκ του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.

Στον δήθεν μονόδρομο του μνημονίου απαντούμε!
• Αντί για αποπληρωμή άρνηση του ληστρικού τοκογλυφικού χρέους.
• Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο. Έξοδο από το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε. των τοκογλύφων.
• Κρατικό πρόγραμμα επενδύσεων για τις λαϊκές ανάγκες, με προστασία του περιβάλλοντος για να βρει ο κόσμος δουλειά και να αποφευχθεί η χρόνια ύφεση.
• Γενναίες αυξήσεις μισθών και συντάξεων με σταθερή και όχι δουλεμπορική ελαστική εργασία ώστε να αναζωογονηθεί η κατανάλωση και η παραγωγή και να αποφευχθεί η ύφεση και το κλείσιμο των μαγαζιών.
• Μεγάλη αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου στο 50% για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία.
• Προστασία της αγροτικής παραγωγής με ενισχύσεις στη φτωχομεσαία αγροτιά.

Πάτρα 27.10.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου