Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου

ΠΑΡΚΟΥ  ΑΝΑΠΛΑΣΗ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)…..
 Με την  ίδια  υπευθυνότητα και σοβαρότητα που παρεμβήκαμε απ’ την αρχή  στο θέμα που δημιουργήθηκε με την «ανακατασκευή»του Παπαστράτειου πάρκου  - και όχι ήπια ανάπλαση όπως προσπάθησε  η δημοτική αρχή να την παρουσιάσει-,  έτσι και τώρα που τα γεγονότα μας δικαιώνουν απόλυτα, συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε στην επικαιρότητα της πόλης.
Συνδημότισσες και συνδημότες,
Θυμίζουμε, τις συγκεκριμένες θέσεις μας για  την ήπια ανάπλαση του πάρκου, που δημοσιεύσαμε με δελτίο τύπου και με δημόσια  πρόταση μας στο δημοτικό συμβούλιο για ανοικτή διαδικασία ενημέρωσης των δημοτών, των φορέων, των πολιτικών οργανώσεων της πόλης και των κινημάτων, για ενεργή  συμμετοχή  της κοινωνίας στα τοπικά  δρώμενα και αποφυγή του διχασμού των κατοίκων της πόλης.
Η δημοτική αρχή δεν έκανε αποδεκτή την  πρόταση μας, αλλά τα γεγονότα  μας δικαιώνουν.
Δύο   σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες:
Η πρώτη αφορά στον εργολάβο που ανέλαβε την ονομαζόμενη ανάπλαση του Παπαστράτειου πάρκου, που  από πολλές ημέρες έστειλε εξώδικο στον Δήμο Αγρινίου, που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου καταμαρτυρεί σειρά από παραπλανήσεις  και ανομήματα, παραλήψεις και ασυνέπειες της δημοτικής αρχής. Οι κάτοικοι της πόλης όχι μόνο  συνεχίζουν να βρίσκονται σε σύγχυση για το συγκεκριμένο θέμα αλλά αυτή η σύγχυση διαρκώς επιτείνεται.
Πριν από δυο μέρες  με θεατρικό τρόπο αλλά και με αυταρχισμό  και με σαφή πρόθεση τρομοκράτησης αστυνομικές δυνάμεις (άραγε ποια ανάγκη υπάρχει  είναι εκεί;) απείλησαν ακατανόητα με βίαιες προσαγωγές τους περίπου δέκα πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή του πάρκου, για να διαπιστώσουν πως εξελίσσονται οι εργασίες εκεί και να διαμορφώσουν την όποια άποψή  τους. Την ίδια μέρα (η δεύτερη καθοριστική εξέλιξη ) το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ)ανακοίνωσε απόφασή του για προσωρινή αναστολή των εργασιών πρασίνου στο Παπαστράτειο πάρκο Αγρινίου.
Οι εξελίξεις αυτές  εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη δημοτική αρχή, η οποία πλέον ελέγχεται για τις παλινοδίες της, τις παραπλανήσεις  δημόσιων αρχών και πολιτών, όπως αυτές περιγράφονται τόσο στα έγγραφα που της έχουν κοινοποιηθεί, από το εξώδικο του εργολάβου και από τις προσωρινές αναστολές εργασιών που επέβαλλε δύο φορές το (ΣΤΕ).
 Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου δικαιώνεται για τη στάση της όλο αυτό το διάστημα και  σε σχέση με την εναντίωσή της ως προς  δρομολόγηση της υπόθεσης από το Δήμο Αγρινίου ως προς την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση των κατοίκων της πόλης και σε σχέση με την διασφάλιση της νομιμότητας και του σεβασμού της εμβληματικότητας και της ιστορικότητας του πάρκου και του σεβασμού του περιβάλλοντος,  σύμφωνα με τις αξίες και τους επιστημονικούς κανόνες , δηλαδή για  τον χαρακτήρα  αυτής καθαυτής  της ανάπλασης.
Έστω και αυτή την στιγμή καλούμε τη δημοτική αρχή, με νηφαλιότητα, να δει επιτέλους την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου