Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Θετική η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τουριστική έκθεση INWETEX-CIS 2013 στην Αγία Πετρούπολη

Πόλο έλξης παραγόντων της διεθνούς τουριστικής αγοράς, αλλά και πλήθους επισκεπτών, αποτέλεσε το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τουριστική έκθεση INWETEX-CIS 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2013.
Τα αποτελέσματα κρίνονται ως ιδιαιτέρως θετικά, καθώς εκτός από τις μοναδικές φυσικές ομορφιές οι οποίες και αναδείχθηκαν, δόθηκε επιπλέον έμφαση στον προσκυνηματικό – θρησκευτικό τουρισμό, για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Επίσης τονίστηκε ο ρόλος που μπορεί να παίξει το αεροδρόμιο του Αράξου για απευθείας ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρωσία.
Την πρώτη μέρα της έκθεσης, το περίπτερο επισκέφθηκε ο Θεόδωρος Μπιζάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αγ. Πετρούπολη και ο Ευσταθίου Πολύκαρπος, προϊστάμενος του γραφείου Ε.Ο.Τ. Ρωσίας και Κ.Α.Κ.
Ο Πρόξενος επεσήμανε το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για την περιοχή μας και προσέθεσε ότι λόγω της διεξαγωγής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014 και την πρόσφατη τελετή Αφής της Φλόγας, η Αρχαία Ολυμπία και κατ’ επέκταση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της επικαιρότητας.
Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός για την προβολή της περιοχής μας ήταν η μεταφορά του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα το περασμένο καλοκαίρι στη Ρωσία, η περιοδεία του οποίου ξεκίνησε από την Αγ. Πετρούπολη και συνέδεσε πνευματικά ακόμη περισσότερο τους δύο ορθόδοξους λαούς, ανοίγοντας νέους δρόμους για συνεργασία μεταξύ της Πάτρας και της Ρωσίας.
Τέλος, υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νέα ενημερωτικά και διαφημιστικά έντυπα της Περιφέρειας από τουριστικούς πράκτορες και διοργανωτές, οι οποίοι συμμετέχουν σε άλλες παρόμοιες εκθέσεις στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έντυπο υλικό που διανεμήθηκε, κέρδισε το απαιτητικό ρωσικό κοινό με το πλούσιο και αναλυτικό περιεχόμενό του, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι επισκέπτες.
«Πρόκειται για την πρώτη φορά που παρουσιάζονται στο ευρύτερο κοινό τα νέα μας έντυπα και το νέο τουριστικό και προωθητικό υλικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο και αποτελούσε για εμάς ένα στοίχημα, προκειμένου να δείξουμε τόσο σε όλους τους Έλληνες πολίτες αλλά και σε τουρίστες του εξωτερικού ποιες είναι οι φυσικές ομορφιές και ο περιβαλλοντικός, αρχαιολογικός και θρησκευτικός πλούτος της περιοχής μας» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της προσέλκυσης τουριστών από τη Ρωσία τόνισε: «Η τουριστική αγορά της Ρωσίας αποτελεί από πέρυσι στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μία στόχευση για την οποία επιβεβαιωνόμαστε πλέον και από την ίδια την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με το γενικότερο ‘άνοιγμα’ της χώρας μας προς την ρώσικη αγορά».
Η συμμετοχή στην έκθεση αποτέλεσε τη συνέχεια της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο πλαίσιο μιας σειράς συντονισμένων δράσεων για την προβολή της Περιφέρειας στην τουριστική αγορά του εξωτερικού κυρίως. Η επόμενη συμμετοχή είναι στην διεθνή τουριστική έκθεση WTM στο Λονδίνο 4-7 Νοεμβρίου.
Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στα πλαίσια υλοποίησης του υποέργου 3 «Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις» του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», άξονας Προτεραιότητας 7: Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου