Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση στον τέως δήμαρχο Μεσολογγίου από τον νυν.



Όταν «το κρέας βαφτίζεται ψάρι»
Απάντηση στον τέως δήμαρχο Μεσολογγίου
1.   Πόσο κόστιζε το 2008 η αγορά δυο απορριμματοφόρων και ενός πλυντηρίου κάδων κ. τ. δήμαρχε;
Περίπου τα μισά χρήματα από όσα αγοράστηκαν με τη μέθοδο leasing που επιλέξατε. Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε να δοθεί από 30/09/2010, σε 20 δόσεις των 33.791,79 € έκαστη, το αστρονομικό ποσό των 675.835,80 €, όταν το καλύτερο απορριμματοφόρο τότε στην αγορά δεν κόστιζε πάνω από 130 χιλ. €. Ποιος κέρδισε από αυτό τον τρόπο αγοράς κ. τ. δήμαρχε; Πάντως όχι ο δήμος και οι φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι μέσω των χρημάτων τους τροφοδοτούν τον κρατικό προϋπολογισμό. Άλλωστε χρήματα και μάλιστα πολλά είχατε τότε, αλλά και αν δεν είχατε θα μπορούσατε να δανειστείτε από το Παρακαταθηκών, όπως έπρατταν όλοι οι δήμοι της χώρας.
2.   Επί των ημερών σας πληρώθηκαν οι τρείς δόσεις που όφειλε ο δήμος στην τράπεζα; Όχι βέβαια, τις κληρονομήσατε σ’ έμενα, μαζί με το τεράστιο χρέος που αφήσατε προς προμηθευτές και εργολάβους.
3.   Δεν υπάρχει καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου «για όλα τα στάδια του διαγωνισμού» όπως αναφέρετε. Στη δε σύμβαση που υπογράψατε (φύλλο 3), γίνεται σαφής αναφορά στην υπ’ αριθμόν 397/2009 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, αντί του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει σβηστεί.
4.   Γιατί παρακάμψατε τις υπηρεσίες του δήμου; Είχατε βεβαίωση από την Τεχνική Υπηρεσία ότι δεν δύναται να εκτελέσει τον εν λόγω διαγωνισμό; Παρακαλώ να μας την προσκομίσετε…
5.   Μόνο σ’ ένα μόνο σημείο της ανακοίνωσης σας λέτε την αλήθεια. Πράγματι σας ζήτησα να μην χρησιμοποιηθούν τα εν λόγω μηχανήματα, γιατί θα επιχειρούσα να ακυρώσω τη σύμβαση. Αυτό και έπραξα επί δυο μήνες περίπου, αλλά μάταια. Ούτε διαπραγμάτευση των όρων της δεν μπορούσε να γίνει, διότι η δική σας υπογραφή μας παρέδιδε «σιδηροδέσμιους» στην τράπεζα. Αλήθεια ξέρατε τι υπογράφατε; Σας καταγράφω, προς ενημέρωση των πολιτών, τον 22ο όρο της μίσθωσης με τον τίτλο «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ»: «1.Ο μισθωτής δεν δικαιούται για κανένα λόγο να καταγγείλει την παρούσα σύμβαση 3. Στην περίπτωση που ο μισθωτής για οποιοδήποτε λόγο έστω και ανωτέρας βίας ή τυχαίου γεγονότος καθυστερήσει την καταβολή των άνω μισθωμάτων ή την εκπλήρωση οποιασδήποτε υποχρεώσεως που αναλαμβάνει με τη σύμβαση…τότε η εκμισθώτρια δικαιούται α) Να αφαιρέσει την κατοχή και χρήση των ως άνω μισθίων β) Να εισπράξει από αυτόν όλα μέχρι τη λήξη της διάρκειας της μίσθωσης οφειλόμενα μισθώματα…». Τελικά κ. τ. δήμαρχε, ποιών τα συμφέροντα εξασφαλίσατε με αυτούς τους όρους μίσθωσης; Της τράπεζας ή του δήμου;
Όσον αφορά τους φθηνούς λαϊκισμούς σας, περί οικονομίας στο δήμο «με μείωση ειδικών συνεργατών και αντιδημάρχων», σας απαντώ «πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», διότι:
1.   Δικαιούμαι έξι ειδικούς συνεργάτες και έχω τρεις, όταν εσείς στον «Καποδιστριακό» δήμο είχατε δυο, με τον ένα να εκτελεί και χρέη δημάρχου!
2.   Αν αύριο τους απέλυα, τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν τα επόμενα δυο χρόνια δεν φθάνουν για να πληρώσουμε αυτά που «κάψατε» επί της θητείας σε βεγγαλικά ή αυτά που χρωστάμε για άρματα καρναβαλιού που δεν βρέθηκαν ποτέ στο δήμο!!
Γ) Τέλος και αφού κόπτεστε για την οικονομία του δήμου, σας πληροφορώ:
Το 2009 ξοδέψατε για «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» 458.821,04 € και εμείς το 2012  136.302,48 € και στους τρεις δήμους.
Το 2009 ξοδέψατε για «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ» 223.578,93 € και εμείς το 2011 64.520,54 € και στους τρεις δήμους.
Το 2009 ξοδέψατε για «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ» 88.589,03 € και εμείς το 2011 94.811,65 € και στους τρεις δήμους, για τριπλάσιο στόλο οχημάτων.
Αυτά προς το παρόν και αν επιμείνετε μπορώ να εκδώσω, με τη σύμφωνη γνώμη σας, «το εγχειρίδιο της καλής οικονομίας στους ΟΤΑ», στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι μέθοδοι σας την περίοδο 2006 – 2010!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου