Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

O Γ.Βαρεμένος για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και του ΤΕΙ Μεσολογγίου, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Αρβανιτόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Στη συνάντηση, στην οποία πήραν μέρος βουλευτές του νομού, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας, και καθηγητές του Πανεπιστημίου, συζητήθηκε συνολικά το μέλλον των ιδρυμάτων που φιλοξενεί ο νομός -του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, του ΤΕΙ Μεσολογγίου και του παραρτήματος Ναυπάκτου.
«Η τριτοβάθμια εκπαίδευση», επισήμανε κατά τη συζήτηση ο Γιώργος Βαρεμένος, «έχει όντως ανάγκη από μια συντεταγμένη αναδιάρθρωση, που θα εκσυγχρονίσει το περιεχόμενο και τη λειτουργία της και θα άρει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Γι’ αυτό, ακριβώς, και πρέπει να γίνει με αδιάβλητα επιστημονικά κριτήρια, που θα λαμβάνουν επίσης υπόψη τις αναφορές και τους δεσμούς των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και τις αναπτυξιακές της δυνατότητες. Οριζόντιες περικοπές με στενά δημοσιονομικά κριτήρια όχι μόνο δεν θα επιλύσουν, αλλά, αντίθετα, θα επιδεινώσουν τα σημερινά προβλήματα».
Ο υπουργός δέχθηκε ότι η λύση δεν πρέπει να αναζητηθεί στην κατάργηση, αλλά στην αναδιάρθρωση των ιδρυμάτων, ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι η επιτροπή που θα τα αξιολογήσει δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη και διαβεβαίωσε ότι οι όποιες αλλαγές θα γίνουν μετά από διάλογο με τους καθηγητές, τους πρυτάνεις και τις τοπικές κοινωνίες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου