Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Κατεδαφίστηκε το Βενζινάδικο πλησίον της Πύλης της Εξόδου.
Κατεδαφίστηκε το βενζινάδικο στην Πύλη του Μεσολογγίου, βάζοντας τέλος στην παρουσία ενός τερατουργήματος στο πιο ιστορικό σημείο του Μεσολογγίου. Η παρουσία του εν λόγω κτιρίου, για πάνω από 40 χρόνια στο χώρο της πύλης αποτελούσε πάντα ένα αρνητικό σημείο αναφοράς για την εικόνα της πόλης.
Η εντύπωση που άφηνε στον επισκέπτη αποτυπώνεται στη φράση του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση, ο οποίος το 1982 επισκεπτόμενος τη περιοχή ανέφερε στις αρχές του τόπου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τον χωροταξικό σχεδιασμό του Νομού : « Εκείνο το W.C. στη Πύλη, τι το θέλετε και δεν το γκρεμίζετε ;».
Από τότε είχε ξεκινήσει η συζήτηση για την απομάκρυνση του βενζινάδικου από το χώρο αλλά ποτέ δεν δόθηκε λύση.
Το πρόβλημα της απαλλοτρίωσης του χώρου βρήκε λύση, όταν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, έθεσε το θέμα στον τότε Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Θάνο Μωραΐτη, ο οποίος δεσμεύτηκε προσωπικά και εξασφάλισε την απαραίτητη χρηματοδότηση, ύψους 800.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απαλλοτρίωση ήταν από τα πρώτα έργα που εντάχτηκαν στo Πράσινο Ταμείο.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε: « Η κατεδάφιση του συγκεκριμένου οικήματος ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για εμάς, στην προσπάθεια που κάνουμε για την ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής μας. Στο χώρο θα τοποθετηθεί το άγαλμα της Ελευθερίας, που θα τιμά την ιστορικότητα της πύλης και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας.
Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν με τις ενέργειες τους να γκρεμιστεί η άσχημη εικόνα που υπήρχε μέχρι σήμερα στην Πύλη της Εξόδου των Ελευθέρων πολιορκημένων.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου