Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ημερίδα για τις υδροπονικές καλλιέργειες φυλλωδών λαχανικών

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014
Δελτίο Τύπου


Ημερίδα με θέμα τις «Υδροπονικές καλλιέργειες φυλλωδών λαχανικών» διοργανώνουν αύριο το απόγευμα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και οι εκδόσεις ΑγρόΤυπος.
Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων και των νέων δυνατοτήτων που παρέχουν τα σύγχρονα υδροπονικά συστήματα για την παραγωγή φυλλωδών λαχανικών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 19 Ιουνίου και ώρα 5 – 9 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέου 14) στην Πάτρα και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός άλλων, συνοπτική παρουσίαση των σχετικών δραστηριοτήτων της Δ.Α.Ο.Κ. Αχαΐας από τον τεχνολόγο γεωπονίας Γεώργιο Βανταράκη, την παρουσίαση των συστημάτων υδροπονικής καλλιέργειας από τον επίκουρο καθηγητή Λαχανοκομίας Αναστάσιο Κώτσιρα.
Επιπλέον θα παρουσιαστούν τα θέματα της θρέψης καλλιεργειών στα υδροπονικά συστήματα και ιδίως για την καλλιέργεια σταμνασκαθιού και μαρουλιού, από τον αναπληρωτή καθηγητή Λαχανοκομίας Δημήτριο Σάββα, της εφαρμογής νέων τεχνολογιών στην καλλιέργεια λαχανικών στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας από τον καθηγητή Λαχανοκομίας Γιώργο Καπότη και τον καθηγητή Φυσιολογίας και Θρέψης Φυτών Γιώργο Σαλάχα, καθώς και την υδροπονική καλλιέργεια της ρόκας από τον τεχνολόγο γεωπονίας Γιώργο Γκούμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου