Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Συνάντηση τώρα με τον Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων να ζητήσει η Περιφέρεια για την απαράδεκτη σχεδιαζόμενη συνέχιση των έργων εκτροπής του Αχελώου

Νίκη Φούντα
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΔΗΜ.ΑΡ.
17.6.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σε συνέχεια της χθεσινής αιχμηρής ανακοίνωσης για την σχεδιαζόμενη συνέχιση των έργων εκτροπής του Αχελώου, η οποία προωθείται αγνοώντας την πρόσφατη αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας,  η Βουλευτής Αιτωλ/νίας και Υπεύθυνη του Τομέα Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα καλεί με επιστολή της τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοϊδη -Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων- και παρόντες τους Βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας, καθώς και οποιονδήποτε άλλο θεσμικό παράγοντα μπορεί να συμβάλει στην επιβεβλημένη πλέον αυτή συζήτηση.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτή την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας και παραβλέπει αποφάσεις-ορόσημα ευρωπαϊκών και ανώτατων εθνικών δικαστηρίων «επειδή έτσι κάποιοι θέλουν».
Δεν μπορούμε να δεχθούμε το να αντιμετωπίζονται οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας ως πολίτες β’ κατηγορίας.

Και βάσει της πρόσφατης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα οφείλουμε να  εργαστούμε όλοι από κοινού για το ζήτημα αυτό, με σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και την αειφορία στον Τόπο μας. Οι Θεσσαλοί μπορούν να συνεργαστούν για το «καλό του τόπου τους», όπως αυτοί το εννοούν,  εμείς όχι;  Οφείλουμε να ζητήσουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να ξεχάσει μια για πάντα το ενδεχόμενο της εκτροπής και να εξετάσει μεμονωμένα την τύχη του τμήματος των έργων που δεν συνιστούν εκτροπή (φράγμα Μεσοχώρας) και που δυστυχώς αποπερατώθηκαν με υπέρογκους δημόσιους πόρους.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή της κ. Φούντα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου