Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Απ. Κατσιφάρας: «Μόνο οφέλη θα επιφέρει στη διάδοση του Ολυμπιακού Πνεύματος η αδελφοποίηση τη Αρχαίας Ολυμπίας και του Colorado Springs»


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014
Δελτίο Τύπου

«Με την αδελφοποίηση η Αρχαία Ολυμπία και το Colorado Springs, οι δυο αυτές κοινότητες θα επιδιώξουν να λειτουργήσουν με μια κοινή προοπτική, να αναπτύξουν μεταξύ τους στενότερους δεσμούς φιλίας, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να κατανοήσουν διαφορετικές αντιλήψεις και να αντιμετωπίσουν κοινές προκλήσεις».
Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, αναφερόμενος στα οφέλη αυτού του είδους συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο, κατά την ομιλία του στη διάρκεια της λιτής τελετής που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τον Ναό της Ήρας στο Ιερό της Ολυμπίας για την αδελφοποίηση του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας με τον Δήμο του Colorado Springs, έδρα της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ.
«Εδώ στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στον χώρο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο λίκνο του Ολυμπισμού και του ιδεώδους συναδέλφωσης των λαών, είμαστε μάρτυρες μια σημαντικής πράξης φιλίας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Η αντιμετώπιση πολλών από τις προκλήσεις για τη δημιουργία αειφόρου ανάπτυξης, δεν μπορεί να προκύπτει αποκλειστικά από μεμονωμένα εγχειρήματα, αλλά απαιτείται η ανταλλαγή εμπειριών, η αξιοποίηση της υφιστάμενης γνώσης, ο συνδυασμός πρωτοβουλιών και η κινητοποίηση των πολιτών. Η αδελφοποίηση αποτελεί ένα εκπληκτικά ευέλικτο «εργαλείο» με πολυάριθμες δυνατότητες εφαρμογής. Μπορεί να επεκταθεί σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα θεμάτων η να εστιάσει σε συγκεκριμένο θεματικό περιεχόμενο».
Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στην ευκαιρία που θα δοθεί στις δύο πόλεις για μακρόχρονη συνεργασία, η οποία μελλοντικά θα μπορεί να επεκταθεί σε μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, ο τουρισμός, οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές, οι επιχειρηματικές συνεργασίες και η αξιοποίηση του ολυμπιακού ιδεώδους.
«Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε την ανάπτυξη τέτοιων πλαισίων αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των λαών. Ιδίως σήμερα, ενώπιον των παγκοσμίων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, η συνεργασία, η αμοιβαία υποστήριξη και η ανταλλαγή πρακτικών μεταξύ των πόλεων και των περιφερειών, μπορεί να αποτελέσει διέξοδο προς την ευημερία και προς μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τις τοπικές κοινωνίες» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Στην τελετή αδελφοποίησης των δύο πόλεων παραβρέθηκαν και ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας αλλά και ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου